Orbán zvolal schôdzku národnobezpečnostného kabinetu

NETKY.SK • 16 Október 2015, 10:11 • 2 min
Orbán zvolal schôdzku národnobezpečnostného kabinetu

BUDAPEŠŤ - Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán zvolal schôdzku kabinetu pre národnú bezpečnosť, ktorý by mal dnes popoludní prerokovať situáciu okolo migrácie po summite Európskej rady a rozhodnúť v otázke uzatvorenia zelenej hranice Maďarska s Chorvátskom. Podľa agentúry MTI Orbán v Bruseli označil výsledok summitu za polovičný.

slovakia

left justify in out

Summit podľa maďarského premiéra rozhodol o dôležitom kroku smerom k tomu, aby došlo k dohode s Tureckom, ale nevznikla dohoda o uzatvorení grécko-tureckej hranice.

 

Na uzatvorenie zelenej hranice s Chorvátskom sú z poriadkového hľadiska a z hľadiska ochrany hraníc všetky podmienky dané, Maďarsko je schopné zabezpečiť chorvátsku hranicu rovnako, ako je to na úseku hranice so Srbskom, zdôraznil Orbán.

 

Podľa jeho slov krajiny Vyšehradskej štvorky pred schôdzkou summitu vydali vyhlásenie, v ktorom sa zaviazali pomôcť Maďarsku v ochrane schengenských hraníc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies