Orbán: Cieľom je, aby tretina maďarského exportu išla mimo EÚ

NETKY.SK • 25 August 2014, 12:17 • 2 min
Orbán: Cieľom je, aby tretina maďarského exportu išla mimo EÚ

BUDAPEŠŤ - Maďarsko je silne exportne orientovaná krajina, pričom je dôležité, aby nebolo prítomné iba na jednom trhu, vyhlásil dnes v Budapešti predseda maďarskej vlády Viktor Orbán na výročnej schôdzke maďarských veľvyslancov. Podľa agentúry MTI povedal, že cieľom Maďarska je, aby tretina exportu smerovala mimo únie.

slovakia

left justify in out

"Samozrejme tento pomer nebudeme chcieť dosiahnuť znížením exportu do EÚ, ale zvýšením vývozu do iných krajín. To bude iba začiatok, dlhodobejší cieľ je dosiahnuť až 50 percent, v exporte by sme chceli byť lídrami," dodal Orbán.
      

"Úlohou je, aby sme posilnili vzťahy, ktoré sa neviažu k západným krajinám. Západné krajiny sú našimi spojencami, to je nespochybniteľné, o tom sa rozhodlo v referendách," zdôraznil predseda vlády, podľa ktorého to však neznamená, že k "nezápadným" krajinám bude mať Maďarsko rovnaký vzťah, ako západné krajiny. "My sa sústredíme na naše záujmy," podčiarkol predseda maďarskej vlády.

 

Maďarsko je podľa jeho slov v súčasnosti v etape ekonomického rastu, ktorý dostáva maďarskú ekonomiku medzi najrýchlejšie rastúce krajiny Európskej únie. Za najväčší úspech svojej krajiny označil Orbán skutočnosť, že Maďarsko sa dostalo spod disciplinárneho konania za vysoký deficit.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies