Opera je prvým prehliadačom so zabudovanou krypto peňaženkou

NETKY.SK • 11 Júl 2018, 15:00 • 2 min
Opera je prvým prehliadačom so zabudovanou krypto peňaženkou

OSLO – Internetový prehliadač Opera spustil súkromnú beta verziu pre Android, ktorá bude obsahovať zabudovanú krypto peňaženku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Opera vstúpila do krypto sveta už v januári tohto roku, keď ich webové a mobilné prehliadače obsahovali anti-cryptojacking softvér.

 

img

 

Krypto peňaženka od spoločnosti Opera bude podporovať rozhranie Ethereum Web3 API a bude integrovaná s predvoleným WebView. V tlačovej správe sa uvádza, že peňaženka bude automaticky pridávať tokeny a zberateľské predmety.

 

Produktový manažér Charles Hamel poznamenal, že Opera sa stala prvým veľkým prehliadačom, ktorý bude otvorený pre Web 3.0 a robí internet budúcnosti prístupnejší.

 

img

 

"Myslíme si, že tento krok urýchli prechod kryptomien od špekulácií a investícií do skutočných platieb v každodennom živote našich užívateľov," povedal Hamel.

 

Opera spustila svoj operačný systém Android Opera Mini v roku 2015 s cieľom zvýšiť svoju užívateľskú základňu na 250 miliónov do roku 2017. Podľa údajov z júna 2018 na Wikipédii má Opera globálne 3,5% podiel na trhu internetových prehliadačov a 4,55% pri mobilných prehliadačoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies