Politici reagujú na vyjadrenia Matoviča. Tvrdia, že by mal odísť z politiky

NETKY.SK • 16 Apríl 2021, 10:11 • 2 min
Politici reagujú na vyjadrenia Matoviča. Tvrdia, že by mal odísť z politiky

Strana Hlas - sociálna demokracia v tlačovej správe uviedla, že Eduard Heger by mal navrhnúť odvolanie ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) z funkcie.

slovakia

left justify in out

Strana tak reagovala na Matovičovu tlačovú konferenciu z 15. apríla. Šéf rezortu financií na nej zopakoval, že stanovisko Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv oškodilo dobré meno vakcíny Sputnik V vo svete. Riaditeľku ŠÚKL Zuzanu Baťovú zároveň obvinil zo šírenia bludov. Matovič sa okrem toho priznal, že zmluvy k nákupu ruskej vakcíny proti ochoreniu COVID-19 nečítal.

„Igor Matovič nevie riadiť štát, ponižuje jeho diplomatickú službu, nečítal zmluvu, ktorú sám dohodol, nezaplatil za vakcíny ruskej strane a vinníka našiel v Zuzane Baťovej a slovenských médiách. Jeho tlačovka je ďalším dôvodom pre premiéra Eduarda Hegera, aby ministra financií okamžite navrhol odvolať,“ uviedla strana tlačovej správe.

Podobný názor ako strana Hlas zastáva aj europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová. Tá  na sociálnej sieti napísala , že Matovič by mal odísť nielen z postu ministra financií, ale možno aj z politiky celkovo. Podľa nej poškodzuje dobré meno Slovenska, dehonestuje novinárov a preukázateľne klame.

 

„Ukazuje prstom na Ivana Korčoka  a Martina Klusa  a nazýva ich idiotmi, pritom užitočným idiotom Putinovej vlády je on sám. Dnes je to Igor Matovič, ktorý preukázateľne klame tak, že by sa za to nemuseli hanbiť ani Fico a Kaliňák. Matovič musí odísť z vlády, najlepšie z politiky. Len nájsť toho, kto ho k tomu prinúti. Premiér Heger, ani koaliční partneri to asi nebudú, že?,“ napísala Ďuriš Nicholsonová.

 

Prestala som sledovať domácu politiku, lebo som to už nedávala. Veľa som pracovala v EP, učila sa s deťmi, chodila na...

Uverejnil používateľ Lucia Ďuriš Nicholsonová Štvrtok 15. apríla 2021


Predseda Občianskej konzervatívnej strany a člen hnutia Sloboda a Solidarita  Ondrej Dostál vyzval ministra fincancií, aby svojím konaním ďalej neznižoval dôveru ľudí vo vládu a v nezávislé inštitúcie na Slovensku. Rovnako by mal podľa neho prestať s útokmi na novinárov, vedcov a oponentov a so spôsobom komunikácie, ktorý vyvoláva vášne a nenávistné prejavy na sociálnych sieťach.

 

OKS: DOSŤ BOLO ÚTOKOV 🔴 OKS - Občianska konzervatívna strana je presvedčená, že občania v minuloročných voľbách volili...

Uverejnil používateľ Ondrej Dostál Štvrtok 15. apríla 2021


Michal Truban z klubu Progresívne Slovenko na svojom profile na sociálnej sieti napísal, že Matovič sa pred voľbami tváril, že „transparentné nakladanie s verejnými peniazmi a zverejňovanie zmlúv je pre neho principiálnou vecou“. Podľa Truba by mal zverejniť zmluvy o nákupe ruskej vakcíny Sputnik V. „Máme právo poznať jasné fakty a vidieť dokumenty. Zmluva musí byť zverejnená. Ani tri hodiny tlačovkového zahmlievania a obviňovania na tom nič nemenia,“ dodal Truban.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies