Keď zápasí, jeho súper celý skončí od krvi: Jakub Benko sľubuje koniec pred limitom!

NETKY.SK • 22 Máj 2023, 18:00 • 2 min
Keď zápasí, jeho súper celý skončí od krvi: Jakub Benko sľubuje koniec pred limitom!

Slovenský thaiboxer Jakub Benko sa opäť vracia do boja. Tentokrát sa predstaví na turnaji RFA 11 v Bratislave pred svojím domácim publikom. Doposiaľ sa v rámci organizácie predstavil dvakrát a v oboch prípadoch jeho zápas išiel do bodov. To ale plánuje proti Kacperovi Fratczakovi zmeniť a Poliaka tvrdo ukončiť pred limitom.

slovakia

left justify in out

Duel Benko vs. Fratczak prebehne už 10. júna. Lístky sú dostupné v sieti Predpredaj.sk.

 

Rodina nadovšetko

Aj keď sú bojové športy Jakubova životná láska, veľmi rád sa od tréningov aj poriadne vyventiluje. Najlepšie strávený voľný čas je preto preňho s jeho najbližšími: „Vo voľnom čase sa venujem hlavne mojej rodine a môjmu malému synovi.“

 

Cesta k vrcholovému športu je u každého špecifická, no mnohých spája predovšetkým prirodzená súťaživosť a motivácia dokázať, že sú tými najlepšími. To je aj prípad Benka, pre ktorého thajský box je spojením všetkého, čo považuje za najdôležitejšie. „Vždy som v sebe mal potrebu bojovať a snažiť sa byť najlepší,“ odôvodnil, prečo sa dal na dráhu profesionálneho thaiboxera.

 

img

 

Zakrvavení súperi po pekelných lakťoch

Do organizácie RFA prišiel Jakub Benko už ako niekoľkonásobný šampión prestížnych organizácií. Vo svojej premiére čelil Matějovi Kozubovskému, s ktorým predviedol najlepší zápas večera. Aj keď Kozubovský jasne dominoval, celú druhú polovicu zápasu mal veľké problémy s cutom. V 3. kole dokonca rozhodca prerušil zápas a zavolal doktora, aby ranu skontroloval a rozhodol, či sa má pre ňu predčasne ukončiť zápas.

 

To sa nestalo a Kozubovský vyhral jednoznačne na body. Mnohí fanúšikovia boli z rozhodnutia doktora sklamaní, keďže už aj menej vážnejšie cuty v iných zápasoch ukončovali zápasy. Podobne to vníma aj Benko: „Cut bol blízko oka, krv tiekla do oka, takže to sa väčšinou zastavuje,“ ohodnotil ranu, ktorú spôsobil Kozubovskému po tvrdom lakti.

 

V jeho ďalšom zápase čelil Pavlovi Šachovi, ktorý sa podobnej tržnej rane taktiež nevyhol. Tentokrát už ale slovenský bojovník ťahal za dlhší koniec počas celého priebehu zápasu a zvíťazil na body. Jeden bodový ohodnotil zápas remízou, s čím sa Benko vôbec nestotožňuje: „Ja som zápas nevidel vyrovnane. Na mojej strane bol aj damage, ktorý som mu spôsobil, aj počítanie, do ktorého som ho poslal. Dve kolá išli určite za mnou,“ vrátil sa späť k svojej výhre na RFA 3 v Ostrave.

 

img

 

Súper je agresívny typ

S vyrovnaným skóre 1-1 v rámci organizácie nastúpi do svojho tretieho zápasu. Jeho súperom bude nebezpečný Poliak Kacper Fratczak, od ktorého Benko očakáva zbesilý tlak. „Súper vyzerá, že je to agresívny typ, no na to som už zvyknutý,“ povedal reprezentant Kings Gym Bratislava. „Očakávam tvrdý boj a tiež ukončenie pred limitom,“ predpovedá priebeh zápasu s Fratczakom.

 

Ten sa uskutoční v bratislavskom Dome Športu, teda pred Benkovým domácim publikom. „Som rád, že budem mať v hľadisku veľa priaznivcov. Som odhodlaný predviesť výbornú šou,“ sľubuje svojím fanúšikom pred turnajom RFA 11. Ten prebehne už 10. júna a lístky naň si môžete zaobstarať v sieti Predpredaj.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona