Olympijského víťaza Simpsona zabil švédsky katamarán

NETKY.SK • 10 Máj 2013, 13:47 • 2 min
Olympijského víťaza Simpsona zabil švédsky katamarán

SAN FRANCISCO - Počas tréningu na 34. ročník Americký pohár zahynul vo štvrtok britský olympijský víťaz v jachtingu z Pekingu 2008 Andrew "Bart" Simpson. Osudným sa mu stalo prevrátenie katamaránu švédskeho tímu Artemis Racing v Sanfranciskom zálive.

slovakia

left justify in out

"Sme zdrvení. S Andrewom som úzko spolupracoval už od jeho šestnástich rokov. Bol to obrovský talent," smútil športový riaditeľ britskej Kráľovskej jachtárskej asociácie (RYA) John Derbyshire.

Simpson dostal prezývku podľa postavičky zo svetoznámeho animovaného seriálu. S jachtingom začínal, keď mal šesť rokov - v triede Laser. Neskôr prešiel na triedu Finn. Olympijské zlato získal v pretekoch Star spoločne s Iainom Percym, vlani v Londýne bola táto posádka strieborná.

Ľútosť nad úmrtím športovca vyslovil aj prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Jacques Rogge. "Simpson bol skvelý jachtár a olympionik. Svojej športovej vášni napokon obetoval život. Prirodzene, že v tejto ťažkej chvíli myslíme na jeho rodinu, priateľov a členov posádky, ktorá musí byť z tragickej nehody zdrvená," reagoval Rogge, v minulosti tiež úspešný jachtár.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies