OĽaNO: Vyzýva Zvolenskú, aby zasiahla proti predaju majetku nemocníc

NETKY.SK • 28 December 2013, 15:39 • 2 min
OĽaNO: Vyzýva Zvolenskú, aby zasiahla proti predaju majetku nemocníc

BRATISLAVA - Týždenník Trend informoval, že nemocnice v Nitre a Prešove chcú predať niektoré svoje pavilóny spolu s pozemkami v čase vianočných a novoročných sviatkov. Obe nemocnice zverejnili svoje ponuky deň pred Štedrým dňom.

slovakia

left justify in out

Hnutie OĽaNO vyzýva ministerku zdravotníctva Zuzanu Zvolenskú, aby okamžite zasiahla proti predaju majetku štátnych nemocníc v Nitre a v Prešove. Ako sa ďalej uvádza v tlačovej správe, ktorú agentúre SITA poskytol Dano Mitas z komunikačného oddelenia OĽaNO, vládny Smer-SD využil vianočné sviatky na zakrytie predaja majetku štátnych nemocníc. Týždenník Trend informoval, že nemocnice v Nitre a Prešove chcú predať niektoré svoje pavilóny spolu s pozemkami v čase vianočných a novoročných sviatkov.

"Iba deň pred vianočnými sviatkami veľké štátne nemocnice v Prešove a v Nitre ohlásili záujem predať niektoré pozemky a budovy. Záujemcovia o kúpu nemocničných nehnuteľností sa pritom v Prešove môžu prihlásiť iba do 2. januára a v Nitre sa skončí tender o týždeň neskôr," píše hnutie OĽaNO. Je podľa neho zrejmé, že ide o evidentnú snahu, aby ponuku predložil iba vopred dohodnutý záujemca z radov politických kamarátov alebo sponzorov. Ak tento predaj ministerka nezastaví, OĽaNO bude pozorne sledovať, koľko ponúk stihne prísť do uzávierky a kto bude víťazom. 

Ako týždenník Trend ďalej informuje, záujemcovia mohli začať predkladať svoje ponuky nemocnici v Prešove 24. decembra. Lehota na doručovanie ponúk je do 2. januára. V Nitre možno ponuky predkladať od Silvestra do 9. januára. Informáciu o predaji zverejnili v registri ponúkaného majetku štátu a v Hospodárskych novinách. Prípadní záujemcovia o kúpu pavilónu majú teda v Prešove na obhliadku a doručenie svojej ponuky tri pracovné dni, v Nitre päť, píše Trend.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies