Okamura podal na Sobotku trestné oznámenie za nevýhodnú privatizáciu spoločnosti OKD

NETKY.SK • 4 Apríl 2014, 13:52 • 2 min
Okamura podal na Sobotku trestné oznámenie za nevýhodnú privatizáciu spoločnosti OKD

PRAHA - Šéf českého hnutia Úsvit Tomio Okamura podal dnes trestné oznámenie na premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) kvôli údajne nevýhodnej privatizácii ťažobnej spoločnosti OKD. Sobotka, ktorý bol vtedy ministrom financií, mohol podľa Okamuru poškodiť štát.

slovakia

left justify in out

Informácie priniesol spravodajský portál Novinky.cz.
     

"Celá transakcia pôsobí tak, že Bohuslav Sobotka, prípadne aj ďalší členovia vlády sa mohli dohodnúť s kupcom, aby (Sobotka) presadzoval najnižšiu cenu za OKD alebo čo najväčšiu stratu a škodu pre štát, ktorý zastupoval," uvádza Okamura v trestnom oznámení.
     

Podľa tvrdenia obsiahnutého v oznámení mohla štátu vzniknúť škoda až 20 miliárd českých korún.
     

Sobotka trvá na tom, že štát predal svoj podiel za trhovú cenu.
     

OKD sú jediným producentom čierneho uhlia v Českej republike. Táto ťažobná firma fungovala do roku 1991 pod názvom Ostravsko-karvinské doly, so sídlom v Ostrave.
     

Kvôli OKD sa do seba pustili aj Sobotka so súčasným ministrom financií a lídrom hnutia ANO Andrejom Babišom. Ten zastáva názor, že Sobotka je za predaj OKD zodpovedný. Predseda vlády kontroval výrokom, že Babiš využíva médiá, ktoré vlastní a v ktorých sa informácie objavili, na vytváranie tlaku na ČSSD, uviedol web Novinky.cz..



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies