Odveda McGregora s Diazom prekonala doterajšie rekordy v sledovanosti

NETKY.SK • 13 September 2016, 13:46 • 2 min
Odveda McGregora s Diazom prekonala doterajšie rekordy v sledovanosti

LAS VEGAS - Podľa štatistík to vyzerá tak, že galavečer UFC 202 organizovaný 20. augusta na ktorom bol hlavným zápasom Conor McGregor vs Nate Diaz 2 láme rekordy doterajších predajov pey-per-view v oblasti bojových športov, samozrejme okrem boxu.

slovakia

left justify in out

Odborníci rátajú s  1,65 miliónmi predanými predplateniami, s týmto číslom predbehli o 500 tisíc kusov ich prvý zápas na UFC 196. Doterajší rekord držal zápas medzi Brockom Lesnarom a Frankom Mirom 2 na UFC 100 s počtom predaných pey-per-view 1,5 milióna kusov.

 

Všetky tieto údaje sú neoficiálne nakoľko UFC nikdy nezverejňuje presné štatistiky. Odborníci získavajú tieto čísla podľa počtu sledovaní predzápasov v televízií a podľa rôznych internetových štatistík.  Ale po skončení UFC 202 sa k téme vyjadril samotný prezident UFC Dana White a on povedal,že toto vyzerá na doteraz najväčšie show.

 

Hoci ide o doposiaľ najväčší predaj PPV, čo sa týka predaných lístkov. Jedná sa o priemernú akciu. Predalo sa 12 657 lístkov spolu s permanentkami a pracovníkmi UFC tam bolo 14 060 ľudí. Zisk z lístkov bol 7 629 010 dolárov. Na porovnanie mala UFC 200 vyše 15 000 divákov a v hale bolo viac ako 16 000 ľudí. Zisk bol 10 746 248 dolárov.

 

Celkový predaj PPV stúpol po tlačovej konferencií keď z nej McGregor meškal 15 minút a potom keď dorazil sa zasa zobral Diaz aj so svojím tímom a išiel preč.  Toto Íra tak naštvalo, že  začal na Diazov tím bezhlavo vykrikovať. Diazova reakcia bola, že po McGregorovi hodil fľašku minerálky, čo potom rozpútalo menšiu roztržku a oba tímy sa zahádzali fľaškami. Popritom samozrejme lietali aj nadávky a nechýbali ani povestné prostredníky.

 

UFC má za sebou momentálne svoj najlepší rok. Na obidvoch zápasoch s McGregorom a Diazom predali viac ako milión PPV a UFC 200 bolo tiež mimoriadne úspešné. Pred týmito akciami sa takéto obrovské množstva PPV podarilo predať len zriedkavo. Stávalo sa to prevažne vtedy keď zápasil Brock Lesnar alebo Ronda Rousey.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies