Od pondelka zmenia názvy niektorých zastávok MHD

NETKY.SK • 11 Marec 2018, 08:22 • 2 min
Od pondelka zmenia názvy niektorých zastávok MHD

BRATISLAVA – Od pondelka mení Dopravný podnik Bratislava (DPB) názvy niektorých zastávok MHD. Informujú o tom na svojej oficiálnej webovej stránke. Zastávky v prestupných uzloch dostanú spoločný názov a niektoré komerčné názvy zastávok sa menia na pôvodné názvy.

slovakia

left justify in out

Pod spoločným názvom budú napríklad zastávky Čachtická a Detvianska, nový názov bude Cintorín Rača. Nový názov Úrad vlády SR budú mať zastávky Žilinská a Štefanovičova. Zastávku Šancová premenujú na Karpatská, Kaštieľska bude po novom Mierová a zastávka Odborárske námestie bude od pondelka pod názvom Americké námestie. Pod týmto názvom bude aj zastávka Mickiewiczova. Zmena názvu sa týka aj zastávky Legionárska, po novom ju budú označovať ako Krížna.

Okrem týchto zastávok čakajú úpravy a zmeny aj ďalšie. Niektoré komerčné názvy zastávok sa menia na pôvodné názvy. Zastávka Gagarinova-Rádio Europa 2 bude po novom len Gagarinova. Týka sa to aj zastávok „Herlianska-OC RETRO, Hraničná-OC i Nevädzová-OC RETRO. Všetky tieto názvy budú od pondelka bez označenia OC RETRO. V zozname zmenených názvov sú aj zastávky Park kultúry, ktorú zmenia na Kráľovské údolie i Cintorínska, ktorú po novom budú volať Ondrejský cintorín. Kompletný zoznam nájdu záujemcovia na oficiálnej webovej stránke DPB.

Dopravný podnik Bratislava tiež informuje, že od pondelka 12. marca znížia počet vybraných liniek s upraveným intervalom. Interval piatich autobusových liniek MHD v Petržalke upravil Dopravný podnik Bratislava vo februári pre chrípkové ochorenie 173 vodičov z celkového počtu 1 480. Týkalo sa to petržalských liniek s číslami 50, 68, 93, 94 a 99. Z pôvodných piatich autobusových liniek budú od pondelka v upravenom intervale premávať tri linky, konkrétne s číslami 50, 68 a 99.

Linka č. 50 bude z pôvodného intervalu 7,5 minúty premávať v intervale desať minút. Na tejto linke budú vypravovať kĺbové vozidlá. Linka č. 68 bude z pôvodného ranného intervalu štyri minúty premávať v intervale šesť minút. Z pôvodného popoludňajšieho intervalu šesť minút, bude premávať linka v intervale 7,5 minút. Aj linka č. 99 bude z pôvodného intervalu 7,5 minúty premávať v intervale desať minút.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies