Ochromená doprava v Česku: V Prahe a Brne nejazdili pre poľadovicu električky, ani trolejbusy!

NETKY.SK • 2 December 2014, 09:30 • 2 min
Ochromená doprava v Česku: V Prahe a Brne nejazdili pre poľadovicu električky, ani trolejbusy!

PRAHA - Mrznúci dážď paralyzoval dnes ráno dopravu v Českej republike. Zrušené boli stovky vlakových spojov, v Prahe nejazdili električky a v Brne úplne skolabovala trolejbusová doprava. Oznámil to dnes server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

"Je to veľmi zlé. V priebehu dopoludnia odriekneme stovky spojov ... Nemôžeme s elektrickými súpravami na koridor medzi Prahou a Moravou. V rannej špičke sa nemožno dostať do Prahy, vlaková doprava v Prahe je paralyzovaná," uviedol pre iDNES hovorca Českých dráh. 
      

Na železničnom koridore z Prahy na Moravu v noci nadnes zrušili takmer všetky spoje. Niektoré vlaky zostali stáť na trati aj s cestujúcimi, do rána sa však všetky podarilo dopraviť do staníc. Z diaľkových spojov jazdia z Prahy pravidelne len vlaky v smere na Ústí nad Labem. 

 

V hlavnom meste Praha dnes ráno kvôli namrznutým trolejom a koľajniciam nejazdili žiadne električky. Ešte pred polnocou zasadal krízový štáb, ktorý rozhodol o rannom posilnení autobusovej dopravy. Posilnené služby a pohotovosť majú aj pražskí policajti a hasiči, uviedol Český rozhlas. V Brne, najväčšom meste Moravy, nepremávali dnes ráno skoro žiadne trolejbusy ani časť električiek, ktoré boli nahradené autobusmi. Po celej trase jazdili električky len na jednej z 12 liniek a dve trasy boli paralyzované úplne. Mrznúci dážď vyradil z prevádzky električky aj v Olomouci.
      

Bez prúdu podľa spoločnosti ČEZ zostali tisíce domácností, predovšetkým v západných Čechách, v okolí Chebu, Karlových Varov, na severnej Morave, v okolí Olomouca a v Pardubickom kraji. Výpadky boli spôsobené námrazou na elektrickom vedení a škodami, ktoré spôsobili spadnuté stromy. 

 

Problémy sa vyskytli aj na cestách. Niektoré musela polícia uzavrieť kvôli poľadovici alebo popadaným stromom a na viacerých miestach uviazli kamióny. Pražské Letisko Václava Havla zatiaľ funguje bez obmedzení v štandardnej zimnej prevádzke. Lety sú rušené len kvôli pokračujúcemu štrajku pilotov nemeckej spoločnosti Lufthansa.
      

Tvorenie poľadovice sa v mnohých oblastiach Českej republiky očakáva aj v priebehu dnešného dňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies