Obvinili 10 generálov z vyzbrojovania extrémistov Boko Haram

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 13:43 • 2 min
Obvinili 10 generálov z vyzbrojovania extrémistov Boko Haram

KADUNA - Desiatich generálov a ďalších piatich vysokých vojenských predstaviteľov obvinil vojenský súd v Nigérii z poskytovania zbraní a informácií islamským extrémistom zo skupiny Boko Haram, uviedli v utorok hlavné nigérijské média.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo obrany minulý týždeň odmietlo informácie, že vrchní vojenskí predstavitelia čelia vyšetrovaniu pre podozrenie zo sabotovania rok trvajúcej ofenzívy proti islamským povstalcom, ktorí zabili tisíce ľudí.

 

Islamisti z Boko Haram uniesli 15. apríla viac ako 300 školáčok. Niekoľkým z ich sa podarilo utiecť, no v zajatí je stále 272 dievčat. Prezident Goodluck Jonathan vo štvrtok ohlásil "rozsiahlu operáciu s cieľom skoncovať s beztrestnosťou teroristov" operujúcich v krajine a ubezpečil rodičov unesených školáčok, že s pomocou vládnych síl ich oslobodí. Armáda predtým uviedla, že pozná miesto, kde sa dievčatá nachádzajú, nechce však ohroziť ich životy. Skupine bojujúcej za vytvorenie islamského štátu pripisujú aj viacero krvavých útokov, ktoré sa v Nigérii odohrali po únose.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies