Obnovili rokovania o pamätníku obetiam leteckej katastrofy v Smolensku

NETKY.SK • 21 Apríl 2015, 15:47 • 2 min
Obnovili rokovania o pamätníku obetiam leteckej katastrofy v Smolensku

VARŠAVA/MOSKVA - Poľsko-ruské rokovania o zriadení pamätníka obetiam katastrofy poľského prezidentského špeciálu v západoruskom Smolensku obnovili dnes po viac ako dvoch rokoch na úrovni predstaviteľov rezortov kultúry, ktorí sa stretli v ruskej metropole.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom poľská spravodajská televízia TVN24 s tým, že na základe dostupných informácií sa dosiahnutie dohody o tejto otázke zatiaľ nejaví ako pravdepodobné.
     

Obe strany majú odlišné predstavy o rozmeroch pamätníka. Ruská strana s odvolaním sa na bezpečnostné aspekty navrhovala jeho zmenšenie zo 100 na 40 metrov, s čím Varšava nesúhlasí. Navyše sa z Moskvy pred nedávnym piatym výročím tragédie v Smolensku z 10. apríla 2010, ktorú neprežil poľský prezident Lech Kaczynski s manželkou a nikto z ďalších 94 osôb na palube, ozvali aj hlasy podmieňujúce vybudovanie pamätníka na mieste nešťastia zriadením mohyly padlým červenoarmejcom v Krakove.
     

Naposledy sa na bilaterálnej úrovni rokovalo o smolenskom pamätníku v marci 2013.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies