Obháji minister vnútra svoju funkciu? Peter Pčolinský bude hlasovať s opozíciou

NETKY.SK • 8 Jún 2021, 11:49 • 2 min
Obháji minister vnútra svoju funkciu? Peter Pčolinský bude hlasovať s opozíciou

BRATISLAVA – Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) má podporu poslaneckého klubu hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) a strany Za ľudí.

slovakia

left justify in out

Obaja koaliční partneri teda nebudú hlasovať s opozíciou za jeho odvolanie z funkcie. Informoval o tom Peter Dojčan z mediálneho tímu OĽaNO a tlačové oddelenie Za ľudí.

 

Minister bude čeliť odvolávaniu
Mikulec podľa hnutia OĽaNO dôsledne háji verejný záujem a je zárukou nezávislosti polície. „Pokiaľ sa niekto domnieva, že je v moci ministra vnútra akokoľvek ovplyvňovať vyšetrovanie či prepúšťanie z väzby podozrivých osôb, je na veľkom omyle. Tieto časy definitívne skončili. Orgány činné v trestnom konaní pracujú nezávisle a bez politických vplyvov," priblížilo OĽaNO v stanovisku.

Podpredseda parlamentu Gábor Grendel (OĽaNO) v tejto súvislosti uviedol, že v koalícii môžu existovať výhrady k práci ministrov, ale hlasovať za odvolanie člena vlády na návrh opozície je podľa neho za čiarou.

 

„Ak sa také niečo stane v prípade Romana Mikulca, nemali by sme to prejsť mlčaním," napísal vo svojom profile na sociálnej sieti.

 

Pčolinský bude hlasovať za odvolanie
Zvolanie mimoriadnej schôdze k odvolávaniu Mikulca z funkcie iniciovala opozičná strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD). Konať by sa mala na budúci týždeň.

 

Portál aktuality.sk dnes priniesol informáciu, že za odvolanie Mikulca z funkcie bude hlasovať aj koaličný poslanec a predseda poslaneckého klubu hnutia Sme rodina Peter Pčolinský.

 

Minister vnútra totiž nemá jeho dôveru. Hnutie OĽaNO nechcelo tieto výroky poslanca Pčolinského nateraz komentovať.
 

Prečítajte si tiež: Ďalšie škrípanie vo vládnej koalícii? Krajniak potopil ministra vnútra!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies