Obama vyzval obyvateľstvo mesta Ferguson na zachovanie pokoja

NETKY.SK • 25 November 2014, 07:12 • 2 min
Obama vyzval obyvateľstvo mesta Ferguson na zachovanie pokoja

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama vyzval v noci nadnes obyvateľov mesta Ferguson, aby zachovali pokoj po tom, ako sa veľká porota rozhodla neobviniť policajta, ktorý pri zásahu v auguste zastrelil tamojšieho mladého černošského chlapca. Oznámila to agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Sme národom založeným na právnom poriadku. Musíme akceptovať rozhodnutie, ktoré učinila veľká porota," povedal Obama vo vyhlásení z Bieleho domu. Šéf Oválnej pracovne však zároveň pripustil "hlbokú nedôveru" medzi príslušníkmi etnických menšín a miestnou políciou v mnohých oblastiach krajiny.
      

Pobúrení demonštranti vo Fergusone v štáte Missouri na protest proti rozhodnutiu rozbili okná policajného auta a príslušníci zákona museli voči nim zakročiť slzotvorným plynom. Na obrnené jednotky poriadkových síl kráčajúce smerom k policajnej stanici demonštranti zaútočili kameňmi a fľašami.
      

Rodina zastreleného chlapca vo vyhlásení uviedla, že je rozhodnutím veľkej poroty "hlboko sklamaná", zároveň však vyzvala verejnosť, aby sa stránila násilia a svoju frustráciu vyjadrila radšej pripojením sa ku kampani za povinné zavedenie mikrokamier, ktoré by na sebe nosil každý policajt v USA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies