Obama si želá skoré vyriešenie gréckej dlhovej krízy

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 18:04 • 2 min
Obama si želá skoré vyriešenie gréckej dlhovej krízy

BRUSEL - Spojené štáty americké podporujú skoré riešenie gréckej dlhovej krízy s cieľom udržať Atény v eurozóne.

slovakia

left justify in out

Americký prezident Barack Obama o tom ubezpečil gréckeho premiéra Alexisa Tsiprasa v telefonickom rozhovore, ktorý sa uskutočnil pre krízovým summitom eurozóny. Agentúra Reuters citovala gréckeho vládneho predstaviteľa, podľa ktorého Tsipras Obamu informoval, že Grécko požiada veriteľov o nové záchranné úvery.

 

O ďalšom osude zadlženého Grécka budú lídri EÚ rokovať na utorkovom mimoriadnom summite v Bruseli. Nový návrh na riešenie svojej dlhovej krízy Grécko zatiaľ nepredložilo, čo potvrdili viacerí účastníci stretnutia skupiny ministrov financií členských štátov eurozóny. Šéf Euroskupiny Jeroen Dijsselbloem uviedol, že Euroskupina zvoláva na stredu telekonferenciu, na ktorej ministri prediskutujú možnosť strednodobého programu pre Grécko v rámci Európskeho mechanizmu pre stabilitu (ESM), tzv. trvalého eurovalu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies