Obama je kresťan a modlí sa každý deň

NETKY.SK • 20 August 2010, 08:16 • 2 min
Obama je kresťan a modlí sa každý deň

Obama je kresťan a modlí sa každý deň

slovakia

left justify in out

Americký prezident Barack Obama je kresťan, ktorý sa modlí každý deň. Uviedol to dnes hovorca Bieleho domu Bill Burton v reakcii na výsledky prieskumu, podľa ktorého každý piaty Američan považuje prezidenta za moslima.
      V porovnaní s marcom 2009 vzrástol o 11 percent počet tých, ktorí Obamu považujú za moslima. Najviac z opýtaných (43 percent) uviedlo, že jeho náboženstvo nepoznajú. Len 34 percent Američanov správne uviedlo, že Obama je kresťan.
      Burton poznamenal, že väčšina Američanov sa zaujíma hlavne o ekonomiku a vojny v Iraku a Afganistane, ale "nečítajú veľmi správy o tom, akého vierovyznania je prezident".
      "Prezident je evidentne kresťan. Modlí sa každý deň," povedal Burton reportérom na palube lietadla Air Force One, ktorým Obama odcestoval na dovolenku.
      Obama je kresťanským synom moslimského otca z Kene, jeho matka bola z Kansasu. Od šiestich do desiatich rokov žil Obama v prevažne moslimskej Indonézii. Jeho celé meno - Barack Hussein Obama - je pre mnohých ako moslimské.
      Do tlačovej agentúry AP zatelefonoval po uverejnení výsledkov prieskumu pastor Kirbyjon Caldwell, ktorý povedal, že Obamu pozná roky, je to kresťan a modlí sa každý deň.
      Pastor podotkol, že nevie, kde sa vzali pochybnosti o Obamovom vierovyznaní. Podľa jeho slov však médiá 24 hodín denne prispievajú k tomu, že je prezident prezentovaný v nesprávnom svetle.
      Z tých, ktorí amerického prezidenta považovali za moslima, až šiesti z desiatich uviedli, že informáciu získali z médií. Šestnásť percent povedalo, že to počuli v televízii, 11 percent si urobilo názor na základe Obamovho správania a výrokov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies