Obama dúfa na summite G20 získať podporu útoku na Sýriu

NETKY.SK • 3 September 2013, 12:20 • 2 min
Obama dúfa na summite G20 získať podporu útoku na Sýriu

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama vyzve krajiny, ktoré sa zúčastnia na summite G20 v Petrohrade 5. a 6. septembra, aby podporili útok USA na Sýria, aj keď jeho uskutočnenie bude závisieť od hlasovania amerického Kongresu.

slovakia

left justify in out

Summit sa bude niesť v znamení zhoršených vzťahov medzi Obamom a jeho ruským kolegom Vladimírom Putinom, ktorý urobil azda najviac na zmarenie akejkoľvek medzinárodnej akcie s cieľom odstrániť sýrskeho prezidenta Baššára al-Asada.

Nemecká kancelárka Angela Merkelová povedala v utorok, že verí v medzinárodnú dohodu ohľadne odpovede na údajné použitie chemických zbraní v Sýrii na summite v Petrohrade. Merkelová opakovane vylúčila účasť Nemecka na prípadnom útoku na Sýriu, no vyzvala krajiny G20, aby sa snažili presvedčiť hostiteľa summitu Putina, aby podporil nešpecifikované následky pre Sýriu. "Chceme využiť summit G20 a urobiť všetko, čo je v našich silách na dosiahnutie spoločnej pozície medzinárodného spoločenstva k Sýrii. Myslím, že je to v záujme každého," povedala Merkelová. 

Rusko opakovane blokovalo všetky rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN zamerané proti režimu Baššára al-Asada.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies