Obama a Romney sa v kampani vrátili k pracovným miestam a ekonomike

NETKY.SK • 15 Máj 2012, 12:34 • 2 min
Obama a Romney sa v kampani vrátili k pracovným miestam a ekonomike

Obama a Romney sa v kampani vrátili k pracovným miestam a ekonomike - Politika Americký prezident Barack Obama a jeho republikánsky rival Mitt Romney sa znovu vrátili k hlavným témam volebnej kampane - k pracovným miestam a ekonomike, uviedla dnes tlačová

slovakia

left justify in out

img

Americký prezident Barack Obama a jeho republikánsky rival Mitt Romney sa znovu vrátili k hlavným témam volebnej kampane - k pracovným miestam a ekonomike, uviedla dnes tlačová agentúra AP.
      Obama a Romney tak dali bokom sociálne otázky, ktoré v kampani dominovali po tom, ako šéf Bieleho domu oznámil svoju podporu manželstvám homosexuálov.
      Šéf Bieleho domu sa v pondelok snažil otupiť argumenty šéfa Romneyho kampane o tom, že bývalý výkonný riadiaci pracovník súkromnej akciovej spoločnosti dokáže lepšie riadiť americkú ekonomiku, aby rýchlejšie rástla.
      Obamova kampaň zverejnila nový televízny inzerát, video a spustila webovú stránku. Obvinila Romneyho bývalú firmu Bain Capital, že pripravila ľudí o prácu v oceliarni v Kansas City v Missouri, pretože ju nedokázala reštrukturalizovať.
      Robotníci prišli o prácu a zdravotné benefity, znížili sa dôchodky. "Bolo to ako upír. Prišli a vysali z nás život," povedal oceliarsky robotník Jack Cobb.
      Ďalší pracovník oceliarne uviedol, že Bain Capital odišiel preč s množstvom peňazí, ktoré získal z továrne. Dodal, že sa na Romneyho dívajú ako na "ničiteľa pracovných miest".
      Vedenie Romneyho kampane v reakcii na kritiku uviedlo, že bývalý guvernér víta príležitosť diskutovať s Obamom pred voľbami o pracovných miestach.
      "Mitt Romney počas svojho pôsobenia v súkromnom sektore a ako guvernér Massachusetts pomohol vytvoriť viac pracovných miest než prezident Obama pre celú krajinu," uviedla vo vyhlásení Romneyho hovorkyňa Andrea Saulová.

 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies