NP: Kotvan si splnil kúsok sna, Jánošík sa teší najmä na Kanadu

NETKY.SK • 4 November 2014, 19:21 • 2 min
NP: Kotvan si splnil kúsok sna, Jánošík sa teší najmä na Kanadu

BRATISLAVA - Z 24-členného kádra slovenskej reprezentácie, ktorý sa predstaví na nadchádzajúcom Nemeckom pohári, si až šesť hokejistov odkrúti v Mníchove debut v národnom tíme. Jedným z nováčikov je obranca HC Košice Adam Jánošík, ktorý si vyslúžil pozvánku solídnymi výkonmi v domácej extralige.

slovakia

left justify in out

"Pozvánka ma veľmi potešila. Mal som možnosť už predtým vidieť širšiu nomináciu, takže som vedel, že mám šancu dostať sa do užšieho výberu na Nemecký pohár. Nakoniec to vyšlo a som za to rád. Budem sa snažiť ukázať všetko, čo vo mne je," vyslovil sa na utorkovom zraze v Bratislave Jánošík, ktorý dosiaľ reprezentoval Slovensko iba na mládežníckej úrovni. Z kádra, ktorý vybral tréner Vladimír Vůjtek, pozná takmer všetkých hráčov: "Teším sa najmä na skúsených hráčov a aj na Dalibora Bortňáka, s ktorým sme spoločne pôsobili v Liberci."
     

Slováci sa v Mníchove predstavia s medzinárodne málo ostrieľaným tímom, ktorý bude najmä naberať skúsenosti. "Každý z nás ide na turnaj s ambíciou predviesť sa v čo najlepšom svetle. Dúfam, že prídu aj výsledky," verí Jánošík. Na turnaji sa Vůjtekovi zverenci postupne stretnú s Kanadou, Nemeckom a Švajčiarskom. "Osobne sa najviac teším na Kanadu, keďže som tam v minulosti pôsobil. Čakám, že to bude rýchly, tvrdý hokej. Určite si ešte pozriem kanadskú súpisku, čo niektorého z hráčov náhodou nepoznám," poznamenal 22-ročný zadák, ktorý sa v minulosti predstavil na majstrovstvách sveta hráčov do 18 i 20 rokov. V roku 2010 ho draftovala z 72. miesta Tampa Bay Lightning, no do NHL sa neprebojoval, keď po troch sezónach v juniorskej QMJHL zamieril späť do Európy.
     

V reprezentačnom mužstve bude jeho kolegom v defenzíve ďalší nováčik, obranca PSG Zlín Oldřich Kotvan. "O nominácii na Nemecký pohár som sa dozvedel cez klub, kam prišiel papier so žiadosťou o moje uvoľnenie na reprezentačnú akciu, a potom dodatočne e-mailom. Určite ma pozvánka príjemne prekvapila. Som rád, že som si tu vybojoval miesto a určite vydám zo seba maximum," povedal pre TASR 24-ročný bek, ktorý tak naplnil jeden zo svojich hokejových cieľov. "Hokej hráte od malička a jedným z vašich snov je dostať sa do reprezentácie. Ďalším kúskom sna je pobiť sa o miesto v kádri na majstrovstvá sveta," vyznal sa Kotvan, ktorý zo súčasného Vůjtekovho kádra pozná iba Romana Ráca a Patrika Lušňáka. Ako jedného z nováčikov ho čakajú v tíme niektoré nepopulárne úlohy ako napríklad zbieranie pukov na ľade po tréningu. "Už som si tým v živote prešiel. Sú v kádri aj mladší hráči, ktorí by sa mohli tejto úlohy zhostiť. Uvidíme, snáď sa tomu vyhnem," usmieval sa Kotvan.
     

V reprezentácii si bude chcieť napraviť chuť po nevydarenom vstupe jeho klubu do sezóny. Zlín figuruje po 18 kolách s 15 bodmi na samom dne tabuľky českej extraligy. "Z tímového hľadiska je to zatiaľ veľmi zlá sezóna. Musíme sa zdvihnúť a makať ďalej, nič iné nám nezostáva. Verím, že play off tento rok urobíme," neskladá zbrane odchovanec trnavského hokeja, ktorý hrá v Česku už druhú sezónu. Nekompromisný zadák nepatrí medzi veľkých zberateľov kanadských bodov, v Mníchove bude mať za úlohu najmä zodpovedne brániť. "Som viac defenzívnym obrancom, takže chcem predviesť najmä dobrú defenzívu. Všetci musíme podať zodpovedný tímový výkon, ak chceme uspieť," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies