Novými šéfmi parlamentných výborov by mali byť Petrák a Přidal

NETKY.SK • 12 Február 2015, 09:56 • 2 min
Novými šéfmi parlamentných výborov by mali byť Petrák a Přidal

BRATISLAVA - Novými šéfmi parlamentných dvoch výborov, ktoré zostali bez predsedov po minuloročných personálnych zmenách v politických stranách, by sa mali stať Ľubomír Petrák (Smer-SD) a Alojz Přidal (KDH). Tretí výbor by mal podľa informácií TASR zostať naďalej bez predsedu.

slovakia

left justify in out

Petrák by sa mal postaviť do čela mandátovo-imunitného výboru. Tomu pôvodne šéfoval Miroslav Číž (Smer-SD). Ten sa ale po zmenách v klube Smeru-SD stal podpredsedom parlamentu a mandátovo-imunitný výbor prišiel o predsedu.

 

Přidala by malo KDH nominovať za šéfa výboru pre nezlučiteľnosť funkcií. Ten prišiel o svojho predsedu po tom, ako Viliam Novotný (nezaradený) odišiel z SDKÚ-DS. Strana mala nedávno aj predsedu osobitného kontrolného výboru na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva. Bol ním Martin Fedor (nezaradený), ktorý ale tiež z SDKÚ-DS odišiel, a tým sa uvoľnil post šéfa kontrolného výboru.

 

Osobitný kontrolný výbor na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva by mal údajne zostať naďalej bez predsedu. Zmeny by ale mali nastať napríklad aj v branno-bezpečnostnom výbore. Ten by sa mal podľa informácií TASR rozšíriť o dvoch členov. Jedného z klubu Smeru-SD a druhého z klubu KDH.

 

Na obsadení výborov sa mali dohodnúť poslanecké kluby v stredu (11.2.). Voľba predsedov a zmeny výborov sú na programe aktuálnej schôdze, ktorá sa blíži ku koncu. Dnešok môže byť jej posledným rokovacím dňom. O predsedoch a zmenách vo výboroch rozhodne plénum hlasovaním. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies