Novým vydavateľom The New York Times sa stane syn doterajšieho

NETKY.SK • 15 December 2017, 07:22 • 2 min
Novým vydavateľom The New York Times sa stane syn doterajšieho

NEW YORK - Doterajšieho vydavateľa renomovaného amerického denníka The New York Times nahradí od 1. januára 2018 jeho syn.

slovakia

left justify in out

Namiesto Arthura Sulzbergera Jr. (66) sa vydavateľom mienkotvorného denníka stane jeho syn Arthur Gregg Sulzberger (37). Táto personálna zmena súčasne znamená, že vedenie periodika zostane od jeho kúpy Adolphom Ochsom v roku 1896 už v piatej generácii v rukách tej istej rodiny.

 

Budúci vydavateľ neočakáva žiadne hektické zmeny aktivít a považuje sa podľa vlastných slov za nekompromisného podporovateľa žurnalistickej misie tejto inštitúcie, ktorým zostane i v novej funkcii.

 

Arthur Gregg Sulzberger prišiel do periodika v roku 2009 a pred asi rokom sa stal zástupcom vydavateľa. Má za sebou štúdium na uznávanej Brown University v Providence, kde pôsobil v tamojšom Providence Journal podobne ako v Oregoniane ako reportér. Neskôr sa stal vedúcim kancelárie The New York Times v Kansas City. V uplynulých rokoch sa veľkou mierou podieľal na digitálnej premene periodika.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies