Novým vodcom socialistov sa stal starosta Lisabonu António Costa

NETKY.SK • 29 September 2014, 14:06 • 2 min
Novým vodcom socialistov sa stal starosta Lisabonu António Costa

LISABON - Portugalská Socialistická strana (PS) si pred budúcoročnými parlamentnými voľbami zvolia nového lídra, ktorým sa stal úradujúci starosta Lisabonu António Costa. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Z výsledkov hlasovania členov Socialistickej strany (PS) vyplýva, že Costa získal približne dve tretiny hlasov svojich spolustraníkov a po troch rokoch tak vystriedal na čele strany Antónia Segura.
     

Costa vyzval Segura na súboj o post šéfa strany v čase, keď sa Socialistickej strane nedarí v prieskumoch verejnej mienky dosiahnuť jednoznačné vedenie nad stredo-pravou vládnou koalíciou, ktorá znížila mzdy a zvýšila daňové zaťaženie obyvateľstva.
     

Priaznivci socialistov od Costu očakávajú, že bude presadzovať politiku hospodárskeho rastu bez zavádzania ďalších reštrikčných opatrení a že sa mu podarí znížiť 14-percentnú mieru nezamestnanosti. Podrobnosti o svojich plánoch na zníženie verejného dlhu, ktorý predstavuje 129 percent hrubého domáceho produktu (HDP), zatiaľ Costa neprezradil. 
     

Všeobecné voľby sa v Portugalsku budú konať v októbri 2015. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies