Nový americký veľvyslanec odovzdal poverovacie listiny Putinovi

NETKY.SK • 3 Október 2017, 14:14 • 2 min
Nový americký veľvyslanec odovzdal poverovacie listiny Putinovi

MOSKVA - Nový americký veľvyslanec v Rusku Jon Huntsman odovzdal dnes svoje poverovacie listiny ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP. Slávnostný akt odovzdania poverovacích listín prebehol v Kremli, hoci Huntsman pricestoval do Moskvy už v nedeľu. Dva dni predtým sa vrátil do vlasti jeho predchodca John Tefft, ktorý v Moskve pôsobil tri roky.

Veľvyslanec Huntsman sa ujíma vedenia kľúčovej americkej diplomatickej misie v čase, keď v USA prebieha vyšetrovanie údajného zasahovania Moskvy do vlaňajších prezidentských volieb.

 

Huntsman slúžil v rokoch 2005-2009 ako guvernér Utahu. V roku 1992 sa stal vôbec najmladším americkým veľvyslancom, keď ho vymenovali za ambasádora USA v Singapure. Mal vtedy 32 rokov. Bývalý americký prezident Barack Obama ho v roku 2009 vymenoval za veľvyslanca Spojených štátov v Číne, kde zotrval do roku 2011.

 

Huntsmanovu nomináciu schválil minulý týždeň americký Senát. Vzťahy medzi USA a Ruskom sa v posledných rokoch prudko zhoršili. Napätie v poslednej dobe ešte vyhrotila séria vzájomných vyhostení diplomatov a zrušení diplomatických misií.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies