Novinári sa pýtajú bulharského futbalového zväzu: To myslíš vážne?

NETKY.SK • 7 November 2013, 15:07 • 2 min
Novinári sa pýtajú bulharského futbalového zväzu: To myslíš vážne?

SOFIA - Na adresu Bulharského futbalového zväzu (BFS) sa spustila vlna kritiky po tom, ako disciplinárka tejto inštitúcie uložila klubu Levski Sofia pokutu za rasistické správanie fanúšikov. Podľa ľudskoprávnych organizácií či médií bol trest vo výške 1554 eur príliš zhovievavý.

slovakia

left justify in out

Na nedeľňajšom zápase s PFC Pirin sa objavili transparenty, na ktorých stálo "Smrť všetkým utečencom" či "V našej krajine bude preliata krv". Fanúšikovia klubu z bulharského hlavného mesta reagovali na veľký počet prisťahovalcov zo Sýrie, ich počet v najchudobnejšej krajine Európskej únie (EÚ) sa v tomto roku priblížil k číslu 9-tisíc.

"Nemyslím si, že tá pokuta je odstrašujúca," povedal Radoslav Stojanov z bulharskej pobočky mimovládnej Helsinskej komisie a dodal: "Takéto tresty sú iba symbolické a nevedú k zmene situácie. BFS je vinný z pasivity." Jedny z najpopulárnejších miestnych novín Presa napísali, že Levski dostalo "bezvýznamnú pokutu", podľa ďalších novinárov bolo rozhodnutie BFS "úbohé" či "hanebné". Športový web topsport.bg sa opýtal: "BFS, to myslíš vážne?"



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies