Nové kolo mierových rokovaní o Sýrii aj za účasti opozície začne vo štvrtok

NETKY.SK • 21 Marec 2017, 13:12 • 2 min
Nové kolo mierových rokovaní o Sýrii aj za účasti opozície začne vo štvrtok

ŽENEVA - Sýrske opozičné skupiny súhlasili, že sa zúčastnia na nasledujúcom kole mierových rokovaní, ktoré sa začne vo štvrtok v Ženeve. Potvrdil to dnes osobitný vyslanec generálneho tajomníka OSN pre Sýriu Staffan de Mistura.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Bude to prvý raz, čo sa na rokovaniach, ktorých cieľom je nájsť politické riešenie konfliktu v Sýrii zúčastnia predstavitelia vlády sýrskeho prezidenta Bašára Asada a zástupcovia viacerých opozičných skupín.

 

Súhlas zástupcov opozície s účasťou na mierových rozhovoroch znamená, že sa rokovania začnú tak, ako bolo plánované, teda už tento štvrtok. Ich predmetom bude vytvorenie vlády národnej jednoty, návrh novej ústavy, slobodné voľby a protiteroristické opatrenia.

 

Šesť rokov trvajúca občianska vojna v Sýrii si podľa najnovšieho odhadu ľudskoprávnej organizácie SOHR doposiaľ vyžiadala od 321.000–451.000 obetí na životoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies