Novak Djokovič je prvým semifinalistom mužskej dvojhry na US Open

NETKY.SK • 6 September 2023, 09:15 • 2 min
Novak Djokovič je prvým semifinalistom mužskej dvojhry na US Open

NEW YORK - Srbský tenista Novak Djokovič sa stal prvým semifinalistom mužskej dvojhry na tohtoročnom US Open. Vo štvrfinále zdolal v pozícii turnajovej dvojky deviateho nasadeného domáceho Američana Taylora Fritza 6:1, 6:4, 6:4. V dueli o postup do finále nastúpi 23-násobný grandslamový šampión proti Benovi Sheltonovi z USA.

slovakia

left justify in out

Fritz nastúpil proti Djokovičovi s cieľom skorigovať neprieznivú vzájomnú bilanciu 0:7, no od začiatku zápasu bol v útlme, kopil nevynútené chyby. V prvom sete si ani raz nedokázal udržať servis. Druhé dejstvo síce odštartoval čistou hrou, no v treťom geme opäť stratil podanie a Djokovič sa po potvrdení brejku ešte viac priblížil k semifinálovým brehom. V treťom sete za stavu 3:2 mal Fritz k dispozícii dva brejkbaly, no Djokovič ich odvrátil, v deviatom geme zobral Američanovi servis a duel už dotiahol do úspešného konca.

 


"Šport mi dal v živote veľa. Je privilégium, že môžem stále robiť to, čo mám najradšej. Veľká vďaka za to patrí mojim rodičom, ktorí sa pre mňa obetovali. Počítal som s tým, že publikum bude dnes skôr na strane Taylora. V hľadisku však vládla výborná atmosféra, ktorá ma nabila pozitívnou energiou. Podmienky boli veľmi náročné, niekoľkokrát som si musel prezliecť tričko. Teší ma, že som to zvládol v troch setoch," uviedol v pozápasovom interview Djokovič, ktorý vyzval divákov, aby si s ním zaspievali refrén skladby od kapely Beastie Boys: "You gotta fight for your right to party".

Nenasadený americký tenista Ben Shelton sa premiérovo v kariére prebojoval medzi najlepšiu štvoricu na grandslamovom turnaji. Vo štvrťfinále US Open si v americkom súboji poradil s desiatkou pavúka Francesom Tiafoeom v štyroch setoch 6:2, 3:6, 7:6 (7) a 6:2.

 

Dvadsaťročný Shelton je najmladší Američan v semifinále US Open od roku 1992, keď sa do rovnakej fázy turnaja dostal Michael Chang. Proti svojmu krajanovi urobil vo štvrťfinále popri 14 esám aj jedenásť dvojchýb, ale kľúčový tajbrejk v treťom sete získal pre seba v pomere 9:7, keď v ňom odvrátil aj jeden setbal. Vo štvrtom dejstve potom brejkol Tiafoea hneď v úvode a náskok si udržal.

 

"Cítim sa, akoby som tu dnes na dvorci nechal naozaj všetko," povedal Shelton v prvom interview na dvorci. "V tajbrejku tretieho setu to bolo hore-dolu, ale zvládol som to a som šťastný. Diváci boli skvelí. Uplynulé dva zápasy som hral proti Američanom, teraz to bude súboj s Djokovičom a ja verím, že podpora z hľadiska bude ešte väčšia," dodal Shelton.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: The Independent
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies