Nóri prerušili vyšetrovanie prípadu muža z ČR, nájdeného v Osle: Chýbajú dôkazy!

NETKY.SK • 1 Júl 2014, 07:08 • 2 min
Nóri prerušili vyšetrovanie prípadu muža z ČR, nájdeného v Osle: Chýbajú dôkazy!

PRAHA/OSLO - Nórska polícia zastavila vyšetrovanie prípadu 36-ročného Čecha, ktorého vlani v decembri našli na ulici v metropole Oslo s údajnou stratou pamäti. Hoci bol muž zranený a ležal v snehovom záveji, polícia doteraz nenašla žiadne dôkazy, že sa stal obeťou trestného činu.

slovakia

left justify in out

Hovorca polície v Osle Roar Hanssen uviedol pre český spravodajský portál iDNES.cz, že vyšetrovanie zastavili, ale ak získajú nové informácie, môžu prípad znovu otvoriť. "S informáciami, ktoré máme teraz, však pre ďalšie vyšetrovanie nemáme podklady," dodal hovorca.
      

Nórska polícia prípad muža, ktorého neskôr za pomoci médií identifikovali ako českého občana Michal P., vyšetrovala od vlaňajšieho decembra. Pôvodne pracovala s verziou, že sa stal obeťou trestného činu. On sám totiž vyhlasoval, že ho okradli, nadrogovali a sexuálne napadli. Žiadne z týchto obvinení sa však nórskym policajtom nepodarilo potvrdiť.
      

Michal P. sa koncom apríla vrátil do Českej republiky. Jeho ďalší osud však nie je známy. Michalov otec vysvetlil, že médiám informácie o svojom synovi poskytovať nemôže. Z registra dlžníkov vyplýva, že Michal si na začiatku júna nevyzdvihol zásielku súdu kvôli jeho dlhom na adrese svojho trvalého bydliska v okrese Kolín. V Česku dlhuje muž viac ako milión českých korún a čelí štyrom exekúciám, pripomenul web iDNES.cz.
      

Muža našiel v decembri náhodný okoloidúci v snehu v Osle. Muž bol zmetený a jeho totožnosť bola neznáma. Tvrdil, že si nepamätá obdobie od konca roka 2011. Na fotografii v médiách ho potom spoznala rodina z Havířova v okrese Karviná a analýza DNA v apríli potvrdila, že je to 36-ročný občan Českej republiky. Podľa českých úradov v minulosti pracoval na ministerstve vnútra ako správca siete a vyše roka bol registrovaný ako súdny znalec v odbore kybernetika.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies