Pri požiari bytovky v Bratislave zomrela mladá žena (†20), obyvatelia sa pomaly vracajú domov

NETKY.SK • 4 November 2016, 18:00 • 2 min
Pri požiari bytovky v Bratislave zomrela mladá žena (†20), obyvatelia sa pomaly vracajú domov

BRATISLAVA - Väčšina bytov v dome na Ulici Ľuda Zúbka v bratislavskej Dúbravke, kde v noci nadnes horelo, je už opätovne prístupná pre ich obyvateľov. Neobývateľný zatiaľ ostáva inkriminovaný byt na 3. poschodí, v ktorom vznikol požiar a byt nachádzajúci sa nad ním na ďalšom poschodí. TASR o tom informovala hovorkyňa mestskej časti Bratislava-Dúbravka Lucia Marcinátová.

slovakia

left justify in out

Či obyvatelia využijú možnosť vrátiť sa do bytov ešte počas víkendu, je ale otázne. "Žiaľ, v dôsledku požiaru momentálne nefunguje kúrenie, v niektorých bytoch taktiež nejde plyn či voda," upozornila hovorkyňa. Mestská časť poskytla obyvateľom možnosť dočasného náhradného ubytovania v objekte internátu na Saratovskej ulici. "Zatiaľ to nikto nevyužil, ľudia volia skôr možnosť ubytovať sa u príbuzných," informovala.

 

V noci nadnes zasahovalo v Dúbravke pri požiari v bytovom dome 23 hasičov. Podľa informácií Zuzany Farkasovej z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave vznikol požiar v byte na treťom podlaží, cez vchodové dvere sa rozšíril na chodbu, pričom došlo k silnému zadymeniu spoločných priestorov schodiska od tretieho až po ôsme podlažie. Pri hasení požiaru bolo na chodbe jedného z poschodí obytného domu nájdené telo 20-ročnej ženy bez známok života. Záchranári celkovo evakuovali 25 ľudí. Siedmich z nich museli v dôsledku popálenín či intoxikácie splodinami hospitalizovať v bratislavských nemocniciach. "Stav dvoch z nich je naďalej vážny," informovala TASR hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Zuzana Eliášová.

 

Presnú príčinu požiaru ešte neurčili. Polícia okrem samotných príčin vyšetruje aj okolnosti, ktoré mu predchádzali. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci všeobecného ohrozenia," oznámil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Michal Szeiff.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies