NHL: Chárov Boston opäť ťahá za kratší koniec, Ovečkin sa pobil s krajanom

NETKY.SK • 16 Apríl 2019, 09:56 • 2 min
NHL: Chárov Boston opäť ťahá za kratší koniec, Ovečkin sa pobil s krajanom

TORONTO - Hokejisti Toronta Maple Leafs zvíťazili nad hráčmi Bostonu Bruins 3:2 v pondelňajšom stretnutí štvrťfinále play-off Východnej konferencie NHL. V zostave Bruins sa predstavil jeden slovenský hokejista. Kapitán "medveďov" Zdeno Chára odohral 20:33 min, pričom do štatistík sa zapísal iba jedným bodyčekom. Gólman Jaroslav Halák presedel celý duel na striedačke.

slovakia

left justify in out

Toronto vedie po triumfe 2:1 v sérii. K víťazstvu v treťom zápase prispeli gólom a asistenciou útočníci Andreas Johnsson s Austonom Matthewsom. "Využili sme našu rýchlosť na prienik do útočného pásma a predvádzali svoju hru. Bol to disciplinovaný výkon a podporovali sme aj defenzívu," uviedol Matthews pre oficiálny ligový web. "Javorové listy" opäť podržal dánsky brankár Frederik Andersen. Zneškodnil 34 streleckých pokusov "medveďov".

 

 

"Predviedol niekoľko kľúčových zákrokov. Bol ako skala, každý zápas sa na neho môžeme spoľahnúť. Nezáleží na tom, aká je situácia, cítime, že vždy môžeme triumfovať, pretože ho máme v bránke," pochválil svojho brankára Auston Matthews.

Maple Leafs nastúpili bez útočníka Nazema Kadriho, ktorého Oddelenie pre hráčsku bezpečnosť suspendovalo na celý zvyšok štvrťfinálovej série. Kanadský center s libanonskými koreňmi sa v druhom meraní síl previnil krosčekom do hlavy útočníka Bostonu Jaka DeBruska. Ide o štvrtú suspendáciu v Kadriho kariére. Už v minuloročnom play-off si nezahral v troch dueloch štvrťinálovej série proti rovnakému súperovi pre bodyček na Tommyho Crossa.

 



Úspešnými strelcami Bruins boli Charlie Coyle a David Krejčí. Fínsky gólman Tuukka Rask si pripísal 31 úspešných zákrokov. "Myslím si, že si z tohto zápasu môžeme odniesť nejaké pozitíva. Nedali sme im veľa šancí v ofenzíve, väčšinu zápasu sme výborne bránili, to bolo dobré. Tie tri góly dali, keď boli v bránkovisku," poznamenal český útočník Krejčí.

V Západnej konferencii Nashville zdolal Dallas na jeho ľade 3:2 a ujal sa vedenia v sérii 2:1. O triumfe "predátorov" rozhodol v 52. min fínsky útočník Mikael Granlund. Nečakane hladko si poradilo Colorado s víťazom konferencie Calgary (6:2). Útočník Nathan MacKinnon k tomu prispel dvoma gólmi a jednou asistenciou. Avalanche sa ujali vedenia v sérii 2:1.

Play-off NHL 2018/2019 - štvrťfinále - 3. zápasy - pondelok:

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Carolina - Washington 5:0 (1:0, 2:0, 2:0) - stav série: 1:2
Góly: 10. Foegele (Faulk, B. McGinn), 27. Foegele (Aho, Teräväinen), 32. D. Hamilton (J. Staal, Slavin), 50. D. Hamilton (Slavin, Foegele), 56. B. McGinn (J. Staal, Martinook)

Toronto - Boston 3:2 (0:0, 3:2, 0:0) - stav série: 2:1
Góly: 23. T. Moore (Rielly, Ennis), 31. Matthews (Johnsson, Marner), 38. Johnsson (Tavares, Matthews) - 24. David Krejčí (DeBrusk, Kuhlman), 40. Coyle (Heinen, Grzelcyk)
Zdeno Chára (Boston) odohral 20:33 min, 0+0, 1 "hit"

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Dallas - Nashville 2:3 (0:0, 1:2, 1:1) - stav série: 1:2
Góly: 38. Zuccarello (Klingberg), 49. Seguin (Jamie Benn, Radulov) - 24. Grimaldi (P.K. Subban, Salomäki), 35. F. Forsberg (Bonino), 52. Mikael Granlund (Fabbro, Turris)

Colorado - Calgary 6:2 (3:0, 2:1, 1:1) - stav série: 2:1
Góly: 9. MacKinnon (Barrie, Compher), 14. MacKinnon (Rantanen, Landeskog), 17. Makar (MacKinnon, Kerfoot), 28. Nieto (Cole, E. Johnson), 53. Rantanen (C. Wilson), 41. E. Johnson (Cole, Nieto) - 29. S. Bennett (R. Andersson, Backlund), 42. Brodie (Hanifin, Monahan)




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona