Petra Vlhová sa skvelým výkonom v druhom kole posunula nahor o 19 miest

NETKY.SK • 13 Marec 2021, 14:46 • 2 min
Petra Vlhová sa skvelým výkonom v druhom kole posunula nahor o 19 miest

Slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Petra Vlhová obsadila 8. miesto v sobotňajšom slalome Svetového pohára vo švédskom Aare a udržala sa na čele hodnotenia disciplíny. Vlhová v druhom kole predviedla najrýchlejšiu jazdu.

slovakia

left justify in out

Vzhľadom na okolnosti je to pre 25-ročnú Liptáčku skvelý výsledok, pretože v  prvej jazde spravila hneď v úvode obrovskú chybu a takmer vypadla. Po prvom kole ju klasifikovali  na 27. mieste so stratou 2,95 sekundy na vedúcu Američanku Mikaelu Shiffrinovú. V druhom kole šla Vlhová ako štvrtá a napriek menším chybám dosiahla na ešte pomerne nezničenej trati výborný čas, na prvej priečke potom figurovala až do jazdy Nórky Kristiny Rissovej-Johanessenovej, po prvom kole siedmej pretekárky. Za ôsmu priečku si Slovenka pripísala 32 bodov do hodnotenia slalomu aj celkového poradia SP. 

 



"V druhom kole som musela poriadne riskovať. Nemala som čo stratiť, preto som všetko stavila na jednu kartu. Chcela som zo seba vydať maximum. A potom som už mohla len čakať, ako to dopadne," povedala Vlhová po druhom kole podľa webu laola1.at.

 

Súvisiaci článok: VIDEO Veľká chyba Vlhovej v prvom kole! Šancu však dostane aj v poobedňajších pretekoch

Víťazkou sobotňajšieho slalomu sa napokon stala Rakúšanka Katharina Liensbergerová, druhá skončila so stratou narodeninová oslávenkyňa Shiffrinová so stratou 72 stotín sekundy a tretia bola Švajčiarka Wendy Holdenerová (+1,65 s). V hodnotení slalomu sa Liensbergerová, ktorá vyhrala svoje prvé preteky SP v kariére, posunula na druhú priečku a za Vlhovou zaostáva o 22 bodov. Tretia je priebežne Shiffrinová, ktorá na Slovenku stráca 37 bodov.

 

 

Zverenka talianskeho trénera Livia Magoniho si v sobotu upevnila post líderky celkového hodnotenia SP, v boji o veľký krištáľový glóbus svoj náskok pred Švajčiarkou Larou Gutovou-Behramiovou zvýšila zo 64 na 96 bodov. Sezóna SP vyvrcholí počas nasledujúceho týždňa v Lenzerheide, kde sú na programe zjazd, super G, obrovský slalom aj slalom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies