Nitriansky vínny festival otvorí požehnanie mladých vín

NETKY.SK • 5 November 2016, 16:06 • 2 min
Nitriansky vínny festival otvorí požehnanie mladých vín

NITRA - Kvalitné vína z Nitrianskeho kraja prinesie 7. ročník Nitrianskeho vínneho festivalu, ktorý bude v meste pod Zoborom 11. a 12. novembra. Tohtoročný festival sa ponesie vo folklórnom duchu. Otvorí ho požehnanie mladých vín zástupcami Kňazského seminára na sviatok svätého Martina.

slovakia

left justify in out

Do života tiež uvedú novú knižnú publikáciu Štefana Ailera Vinárstvo & Somelierstvo pod patronátom slovenskej vinárskej legendy profesora Fedora Malíka.


Na Nitrianskom vínnom festivale predstaví výsledky svojej celoročnej práce viac ako 50 vinárstiev. Ako informovali organizátori festivalu, najväčšie zastúpenie budú mať výrobcovia vínneho moku z Nitrianskeho kraja, ako napríklad Víno Nitra, Vinárske závody Topoľčianky, Víno Levice, Vinárstvo Trnovec, PD Mojmírovce či Žitavské vinice. Priestor dostanú i vinárstva z južného Slovenska ako VVD Dvory nad Žitavou, Vintop Karko, Chateau Marco a nebude chýbať ani slávny Tokaj. 


Hlavným dejiskom festivalu budú aj tento rok historické pivnice na Nitrianskom hrade a na Pribinovom námestí. Časť festivalu sa bude konať vo Veľkom Cetíne, kde sa vo vínnej uličke a starých hajlochoch predstavia aj ďalší malovýrobcovia. „Ponúknu Rizling vlašský, nezabudnuteľnú Frankovku či raritnú odrodu Kadarku bielu – Cetínske biele, ktoré inde nenájdete,“ uviedli organizátori.


Siedmy ročník Nitrianskeho vínneho festivalu sa koná pod záštitou primátora mesta Nitry a v spolupráci s Fakultou záhradníctva a krajinného inžinierstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity a katedrami etnológie a cestovného ruchu Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies