Nigérijská armáda tvrdí, že zabila 40 islamských militantov

NETKY.SK • 15 Október 2013, 17:43 • 2 min
Nigérijská armáda tvrdí, že zabila 40 islamských militantov

MAIDUGURI - Nigérijskí vojaci zabili v noci nadnes na severovýchode krajiny 40 islamských militantov pri odrazení ich koordinovaných útokov v troch oblastiach štátu Borno. Informovala o tom nigérijská armáda.

slovakia

left justify in out

Militantná skupina Boko Haram bojuje už viac ako štyri roky za vytvorenie islamského štátu v nábožensky zmiešanej Nigérii a zostáva hlavnou hrozbou pre krajinu napriek mohutnej vojenskej ofenzíve, ktorú v máji nariadil prezident Goodluck Jonathan. "Teroristi, nie je známe koľkí, sa pokúsili o koordinované simultánne útoky v oblastiach Bama, Gwoza a Pulka," uviedol podľa agentúry Reuters hovorca armády Aliyu Danja. Armáda podľa jeho slov "úspešne odrazila všetky útoky a zabila 40 teroristov".

Nigérijská armáda často uvádza vysoký počet obetí na strane militantov a iba niekoľko vo svojich radoch, konštatovala agentúra Reuters. Preto je podľa nej obvykle nemožné overiť tvrdenia ozbrojených síl, ktoré okrem iného vždy tvrdia, že militanti prišli o život v boji. Podľa ľudskoprávnych skupín však mnoho podozrivých islamistov zahynie vo väzení. Organizácia Amnesty International dnes konštatovala, že v prvej polovici tohto roka zahynulo v nigérijských väzniciach takmer 1000 ľudí, prevažne predpokladaných islamských militantov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies