Nigérijská armáda oslobodila viac než 800 zajatcov Boko Haram

NETKY.SK • 25 Marec 2016, 15:33 • 2 min
Nigérijská armáda oslobodila viac než 800 zajatcov Boko Haram

LAGOS - Nigérijská armáda oslobodila tento týždeň vyše 800 ľudí, ktorých držali v zajatí bojovníci islamistickej skupiny Boko Haram v štáte Borno na severovýchode krajiny. Informuje o tom agentúra DPA s odvolaním sa na hovorcu armády.

slovakia

left justify in out

Nigérijské jednotky zachránili 309 zajatcov, ktoré skupina Boko Haram uniesla z okolia Kala Balge, pričom pri tejto operácii bojovali s malými skupinami bojovníkov Boko Haram. Uviedol Sani Usman bez ďalšej špecifikácie dňa oslobodenia zajatcov.

 

Ďalšie oddiely nigérijskej armády nasadené na hliadkovanie v dedine Kusumma zachránili v utorok ďalších 520 ľudí, ktorých tam držali vojaci Boko Haram.

 

Hovorca nigérijských ozbrojených zložiek identitu rukojemníkov bližšie nešpecifikoval. Počas zásahov sa podľa neho podarilo zničiť aj výcvikový tábor teroristov, miestnu továreň na výrobu zbraní a sklad.

 

Povstanie džihádistov z Boko Haram si za šesť rokov vyžiadalo približne 20.000 mŕtvych a ďalších 2,5 milióna ľudí pripravilo o domov. Rozšírilo sa tiež do susedných krajín - Čadu, Nigeru a Kamerunu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies