NHL: V kauze Kane sa podľa právnika údajnej obete manipulovalo s dôkazmi

NETKY.SK • 24 September 2015, 13:35 • 2 min
NHL: V kauze Kane sa podľa právnika údajnej obete manipulovalo s dôkazmi

CHICAGO - V kauze údajného znásilnenia zo strany hokejovej hviezdy Patricka Kanea sa vraj pri vyšetrovaní manipuluje s dôkazovým materiálom. Tvrdí to právny zástupca ženy, ktorá útočníka Chicaga obvinila zo sexuálneho deliktu.

slovakia

left justify in out

Právnik Thomas Eoannou v stredu vyhlásil, že tašku, v ktorej sa pôvodne nachádzali dôkazové materiály k prípadu, našla matka údajnej obete pri dverách svojho domu. Doručiť ich tam mal anonym. Preto bude žiadať nezávislé vyšetrovanie, ako k tomu mohlo dôjsť. "Ak hľadáte cestu ako zmariť trestné stíhanie, najlepšia cesta je manipulovať s dôkazmi," vyhlásil Eoannou. Toho hnevá, že jeho klientka sa stala na verejnosti terčom napádania: "Toto je klasický prípad toho, prečo obete znásilnenia väčšinou mlčia."

 

Žena z Hamburgu, predmestia Buffala, obvinila trojnásobného držiteľa Stanleyho pohára a štvornásobného účastníka Zápasu hviezd NHL zo sexuálneho napadnutia. K činu malo dôjsť začiatkom augusta v dome Kanea, s ktorým sa zoznámila v nočnom klube. Hokejistu zatiaľ v prípade neobvinili, on svoju vinu dôrazne poprel. Podľa zámorských médií posledné výsledky testov DNA nepreukázali, že k znásilneniu došlo. Stopy hráčovej DNA sa našli iba na nechtoch a ramene údajnej obete.

 

Kaneov právnik Paul Cambria v tejto súvislosti uviedol, že manipulácia s dôkazmi by prospela iba druhej strane, pretože doterajšie výsledky vyšetrovania hovoria v prospech hokejistu. "Niekto asi nie je spokojný s výsledkom testov...," povedal Cambria. Miestna polícia v Erie County tvrdí, že všetky dôkazové materiály v prípade Kanea sú v poriadku a zapečatené v originálnom balení.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies