NHL: Tomáš Jurčo späť v zostave Detroitu možno už v piatok

NETKY.SK • 13 November 2014, 13:00 • 2 min
NHL: Tomáš Jurčo späť v zostave Detroitu možno už v piatok

DETROIT - Po viac ako týždňovej pauze by sa slovenský útočník Tomáš Jurčo mohol vrátiť do zostavy tímu zámorskej hokejovej NHL Detroit Red Wings v piatkovom zápase proti Chicagu.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťjedenročný Košičan absentoval v zostave "červených krídel" v predchádzajúcich troch dueloch proti NY Rangers, New Jersey a Tampe Bay. To by sa mohlo zmeniť. Slovenský olympionik zo Soči v stredu trénoval s Pavlom Daciukom a Justinom Abdelkaderom. "Mám za sebou vynikajúci tréning. Teší ma, že som späť v zostave, snáď tam zostanem do piatkového duelu," povedal Tomáš Jurčo pre The Detroit News a pokračoval: "Neviem isto, či budem hrať, no vyzerá to tak, že nastúpim. Ak áno, bude to dobrá šanca chytiť sa."

 

Podľa trénera Mika Babcocka nebol na tribúne pre zlú hru, celý tím údajne potreboval zmenu. "Jeho ostatné dve stretnutia boli jedny z lepších. Ešte som sa nerozhodol, ako bude vyzerať naša zostava v piatok. Tomáš má za sebou kvalitný tréning. Dostal šancu a teraz nás čaká rozhodnutie, kto sa dostane na ľad," priznal skúsený kouč Detroitu. 

 

V súvislosti s Tomášom Jurčom sa v úvode týždňa objavila informácia, že je možné jeho preradenie do farmárskeho mužstva Red Wings do Grand Rapids. V kádri Griffins absolvoval celý ročník 2012/2013 a časť predchádzajúcej olympijskej sezóny. Potom sa etabloval v NHL. "Nerozmýšľam nad tým, čo sa môže stať," povedal Jurčo na margo možného návratu do AHL. "Snažím sa tvrdo pracovať a sústredím sa len na to. A možno aj na získanie trošky sebavedomia," dodal slovenský mladík, ktorý v tejto sezóne odohral za Red Wings dvanásť duelov so ziskom dvoch asistencií. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies