NHL: St. Louis vo finále konferencie prvý raz od Demitru a spol.

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 07:58 • 2 min
NHL: St. Louis vo finále konferencie prvý raz od Demitru a spol.

DALLAS - Prvý raz od roku 2001 sa hokejisti St. Louis prebojovali do finále Západnej konferencie NHL.

slovakia

left justify in out

V stredu skvele zvládli rozhodujúci siedmy semifinálový duel na ľade Dallasu, kde po prvej tretine viedli 3:0, po druhej 5:0 a napokon triumfovali hladko 6:1. Brankár Brian Elliott pochytal 31 striel a v útoku zabrala hosťom najmä druhá formácia Troy Brouwer, Paul Stastny, Robby Fabbri, keď každý z jej členov dosiahol gól a dve asistencie. Blues triumfovali 4:3 v sérii, v ktorej až trikrát zvíťazili v súperovom American Airlines Center.

Pred pätnástimi rokmi v konferenčnom finále vyradil tím St. Louis neskorší víťaz Stanleyho pohára Colorado (4:1 na zápasy). Za "bluesmanov" v tej sezóne nastúpili Slováci Pavol Demitra, Michal Handzuš, Ladislav Nagy, Ľuboš Bartečko, Peter Smrek a Jaroslav Obšut. Na Blues teraz čaká víťaz druhej semifinálovej série medzi San Jose a Nashville, ktorú vo štvrtok na ľade Sharks tak isto rozuzlí až siedmy duel.

Semifinále play-off NHL - streda (hralo sa na štyri víťazstvá):

ZÁPADNÁ KONFERENCIA
Dallas - St. Louis 1:6 (0:3, 0:2, 1:1) - konečný výsledok série 3:4, St. Louis postúpilo do konferenčného finále
Góly: 46. Eaves (Goligoski, Oduya) - 6. Fabbri (Brouwer, P. Stastny), 19. P. Stastny (Brouwer, Fabbri), 20. Berglund (Lehterä, Backes), 24. Backes (Berglund, Parayko), 36. Brouwer (Fabbri, P. Stastny), 56. Tarasenko (Schwartz, Shattenkirk)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies