NHL: Halákov konkurent nemá z play-off skúsenosti ani obavy: Stále je to len hokej

NETKY.SK • 21 Marec 2016, 11:02 • 2 min
NHL: Halákov konkurent nemá z play-off skúsenosti ani obavy: Stále je to len hokej

NEW YORK - Až do chvíle, kým hokejový brankár Thomas Greiss vlani v lete nepodpísal zmluvu s New Yorkom Islanders, neodchytal v nijakej sezóne svojej kariéry v NHL viac než 25 zápasov.

slovakia

left justify in out

Hneď prvý ročník vo farbách "ostrovanov" to zmenil. Aj vinou zranení slovenskej jednotky Jaroslava Haláka má jeho nemecký rovesník zatiaľ lepšie štatistiky a v súčasnosti je prvou voľbou trénera Jacka Capuana.

"Som veľmi spokojný, chytám dosť veľa, chlapci predo mnou hrajú skutočne dobre a celkom nám to ide. Do konca základnej časti už nezostáva veľa zápasov. Cítim, že som v pohode a pripravený," vraví 30-ročný rodák z bavorského Füssenu pre server nhl.com. Devätnásť z tridsiatich štyroch duelov, ktoré odchytal, bolo víťazných, raz si udržal čisté konto. Má priemer 2,26 inkasovaného gólu na zápas a 92,8-percentnú úspešnosť zásahov; od ôsmeho marca z hry pre zranenie v dolnej časti tela nadlho vyradený Halák 2,30 gólu a 91,9 %.

"Za ten krátky čas, čo Thomasa poznám, som zistil, že je ctižiadostivý. A to je všetko, čo o hráčovi potrebujem vedieť. Viem, že bude pracovať a vydá zo seba to najlepšie. To je všetko, čo môže kouč od zverenca vyžadovať - bez ohľadu na výsledky," tvrdí Capuano.

Islanders už od roku 1993 čakajú na prvú víťaznú sériu v play-off. Či sa im to podarí s Greissom v bránke, ktorý odchytal v doterajšej kariére iba jediný zápas v bojoch o Stanleyho pohár, aj to ešte sezóne 2009/2010 v drese San Jose, je vo hviezdach. Ťažkú hlavu si však z toho Nemec nerobí. "Teraz ma to netrápi. Prvoradé je dostať sa do play-off a podľa možností z čo najlepšieho miesta. Nemyslím si, že sa veľa zmení. Akurát viackrát hráte proti rovnakému súperovi, ale stále je to len hokej," domnieva sa Greiss.

Aj po víťazstvách ho charakterizuje pokoj a vyrovnanosť, čo mu podľa spoluhráčov pomáha v úspešnej sezóne. "Je veľmi uvoľnený, v dobrom zmysle slova 'salámista', čo však neznamená, že nesústredený. Je to skvelý brankár a prežíva výborný ročník. Určite patrí medzi tých lepších v lige, veď čísla neklamú. Musíme mu len pomáhať, aby sa súperi nedostávali k dorážkam. Puky, ktoré má pochytať, pochytá," tvrdí obranca Calvin de Haan.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies