NHL: Halák si zopakoval čisté konto, bodovali Višňovský, Kopecký i Hossa

NETKY.SK • 12 November 2014, 06:57 • 2 min
NHL: Halák si zopakoval čisté konto, bodovali Višňovský, Kopecký i Hossa

NEW YORK - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák si v zámorskej NHL pripísal druhé čisté konto za sebou.

slovakia

left justify in out

Tri dni po "shutoute" proti Arizone (1:0) vychytal v noci na stredu víťazstvo New York Islanders nad Coloradom 6:0, jeho krajan Ľubomír Višňovský sa pod suverénny triumf podpísal jednou asistenciou a dvoma plusovými bodmi.
      

Haláka vyhlásili za prvú hviezdu duelu, keď chytil všetkých 20 striel súpera. Bolo to jeho 32. čisté konto v zámorskej kariére, druhé v prebiehajúcej sezóne. Višňovský asistoval v tretej časti hry pri piatom góle domácich, ktorí vyhrali štvrtý zápas za sebou. Na ľade strávil vyše 20 minút a do osobných štatistík pridal aj dve strely na bránku. Islanders nedostali gól už 181 minút a 11 sekúnd, Halák drží nepriestreľnosť 143 minút a 27 sekúnd.
      

Útočník Tomáš Kopecký prispel jednou asistenciou k víťazstvu Floridy doma nad San Jose 4:1. "Panteri" tak ukončili trojzápasovú sériu prehier, slovenský legionár v ich drese mal minutáž 17:21 a okrem bodového zápisu aj dve strely na bránku. Gólovú prihrávku si pripísal aj Marián Hossa, Chicago aj vďaka tomu triumfovalo nad Tampou Bay 3:2 po nájazdoch. Hossa odohral 20:14 min, mal aj tri strely a plusový bod.
      

Andrej Meszároš sa nezmestil na súpisku Buffala, ktoré na ľade St. Louis podľahlo jednoznačne 1:6. Hetrikom sa v tomto duel blysol fínsky center Blues Jori Lehterä. Nehral ani Martin Marinčin, jeho Edmonton prehral v Nashville 2:3.
      
Výsledky NHL:
New Jersey - Minnesota 3:1

NY Islanders - Colorado 6:0 /za domácich Halák 20/20, Višňovský 0+1/

NY Rangers - Pittsburgh 5:0

Washington - Columbus 4:2

Montreal - Winnipeg 3:0

Florida - San Jose 4:1 /za domácich Kopecký 0+1/

St. Louis - Buffalo 6:1

Nashville - Edmonton 3:2

Chicago - Tampa Bay 3:2 pp a sn /za domácich Hossa 0+1/

Arizona - Dallas 3:4

Vancouver - Edmonton 4:3 pp
      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies