Netanjahu naliehal na zmiernenie napätia okolo Chrámovej hory

NETKY.SK • 2 November 2014, 11:05 • 2 min
Netanjahu naliehal na zmiernenie napätia okolo Chrámovej hory

JERUZALEM - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu sa včera obrátil s výzvou na poslancov izraelského parlamentu, aby prispeli k zmierneniu súčasného napätia okolo jeruzalemskej Chrámovej hory.

slovakia

left justify in out

Podľa predsedu vlády by sa poslanci mali zdržať akýchkoľvek krokov, ktoré by mohli prispieť k prehĺbeniu celej krízy. 
      

Členovia Knesetu by sa mali pokúsiť "upokojiť napätie okolo Chrámovej hory a preukázať zodpovednosť a umiernenosť," uvádza sa vo vyhlásení premiéra, ktoré citovala agentúra Reuters.  
      

Mešitu al-Aksá, ktorá je súčasťou moslimského okrsku Chrámovej hory vo štvrtok nakrátko uzavreli v reakcii na pouličné násilnosti vyvolané pokusom o atentát na ultrapravicového židovského aktivistu Jehuda Glicka. Išlo o prvé úplné uzavretie tejto uctievanej mešity za vyše desaťročie. 
      

Vo východnom Jeruzaleme a v oblasti Chrámovej hory dochádza v dňoch k opakovaným zrážkam medzi izraelskými bezpečnostnými silami a Palestínčanmi. Vyvoláva to obavy z možného vypuknutia novej intifády, palestínskeho povstania voči Izraelu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies