Nestor ako prvý dosiahol tisíci deblový triumf

NETKY.SK • 11 Január 2016, 12:43 • 2 min
Nestor ako prvý dosiahol tisíci deblový triumf

SYDNEY - Kanadský tenista Daniel Nestor sa v pondelok v 1. kole štvorhry na turnaji ATP World Tour 250 Apia International v austrálskom Sydney dočkal jubilejného 1000. deblového triumfu vo svojej kariére.

slovakia

left justify in out

Po boku Brazílčana Marcela Mela sa radoval z triumfu nad francúzsko-indickou dvojicou Jérémy Chardy, Leander Paes dvakrát 6:4. Štyridsaťtriročný belehradský rodák Nestor sa stal prvým hráčom s tisíckou triumfov vo štvorhre na konte (412-krát prehral). Vo dvojhre túto métu v tzv. otvorenej ére dosiahli Jimmy Connors, Ivan Lendl a Roger Federer.

 

Nestor po svojom boku vystriedal na ceste za míľnikom 33 partnerov na kurte, pripomína server ATP. Kanaďan Sébastien Lareau s ním bojoval na rovnakej strane siete pri jeho prvom víťazstve v debli v novozélandskom Aucklande v januári 1993. Spoločne získali aj zlatú olympijskú medailu v Sydney 2000. Najviac profitoval zo spolupráce s Bahamčanom Markom Knowlesom (464 víťazstiev/40 titulov), Srbom Nenadom Zimonjičom (227/27) a Bielorusom Maxom Mirným (90/8). Nestor má celkovo na konte 88 prvenstiev vo štvorhre. "Poďakovanie patrí všetkým mojim partnerom, rodine a priateľom, ktorí mi pomohli dosiahnuť tento míľnik!", uviedol prostredníctvom svojho konta na twitteri.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies