Neodovzdanie nájdenej peňaženky je trestné

NETKY.SK • 12 November 2014, 10:32 • 2 min
Neodovzdanie nájdenej peňaženky je trestné

BRATISLAVA/KOŠICE – Peňaženku s občianskym a vodičským preukazom a 1 300 eurami našiel v Košiciach pri bráne hutníckej spoločnosti na ceste medzi Haniskou a Perešom 58-ročný Milan z obce Sokoľany (okres Košice okolie). Peňaženku odovzdal na polícii, ktorá ju vrátila 23-ročnému mužovi z okresu Námestovo.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa krajskej polície v Košiciach Jana Mésarová uviedla, že neodovzdanie cudzej veci je trestné. Ak škoda prevyšuje 266 eur, ide o trestný čin zatajenia cudzej veci, za čo hrozí rok väzenia, pri škode nad 2 660 eur až päť rokov. V kraji tento rok zaznamenali 42 prípadov zatajenia veci, z ktorých sedem objasnili. Desať osôb stíhajú. 

Podobný prípad vyšetrujú v Moldave nad Bodvou, kde si koncom októbra zatiaľ nezistený páchateľ prisvojil peňaženku s platobnou kartou, kartou poistenca, 1 600 eurami, 3 000 forintmi a desiatimi librami. Majiteľ nechal peňaženku na streche auta, stratil ju na ceste medzi Drienovcom a Košicami. Polícia začala trestné stíhanie pre zatajenie veci. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies