Nemecký zväz vyplatí hráčom v prípade zisku titulu po 300-tisíc

NETKY.SK • 9 Júl 2014, 13:05 • 2 min
Nemecký zväz vyplatí hráčom v prípade zisku titulu po 300-tisíc

BELO HORIZONTE - Nemecký futbalový zväz (DFB) vyplatí každému hráčovi 300.000 eur, ak sa národnému tímu podarí vyhrať štvrtý titul na MS v Brazílii.

slovakia

left justify in out

Futbalisti Nemecka majú za postup do finále majstrovstiev sveta už istotu finančnej odmeny vo výške 150-tisíc eur. Ak by uspeli aj v nedeľňajšom finále, Nemecký futbalový zväz (DFB) im vyplatí dokonca dvojnásobok. "Budeme radi, ak by sme zaplatili prémie v celej výške," poznamenal pre Sport.de prezident DFB Wolfgang Niersbach. Celkovo by 23 hráčom kádra mohli rozdať 6,9 milióna eur.

 

Už 150-tisíc pre hráča je najvyššia odmena v histórii vrcholných futbalových podujatí. Podobnú sumu dostali Philipp Lahm a spol. už po finále ME 2008, v ktorom prehrali so Španielskom 0:1. DFB si môže dovoliť štedrosť. Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) vyplatí novým majstrom sveta 25,6 milióna eur. Zdolaný finalista dostane 18,3 miliónov. Nemci by navyše dostali na základe rôznych kontraktov v prípade prvenstva minimálne ďalšie tri milióny eur. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies