Nemecký líder Zelených absolvoval ľadovú sprchu vedľa rastliny marihuany

NETKY.SK • 29 August 2014, 07:25 • 2 min
Nemecký líder Zelených absolvoval ľadovú sprchu vedľa rastliny marihuany

BERLÍN - Líder nemeckej strany Zelených absolvoval charitatívnu akciu "ľadová sprcha pre dobrú vec", ale dal jej nový rozmer. Keď si totiž na seba lial vodu z vedra, stál vedľa rastliny marihuany - bola to jeho mlčanlivá výzva na legalizáciu tejto ľahkej drogy, napísala dnes tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Cem Özdemir je jedným z mnohých verejných predstaviteľov a bežných občanov celého sveta, ktorí sa podujali reagovať na výzvu - vyliatím ľadovej vody na hlavu pomáhajú získavať peniaze na boj proti amyotrofickej laterálnej skleróze (ALS).
      

Özdemirova strana podporuje legalizáciu marihuany pre dospelých a on sám priznal, že po pás vysoká rastlina vedľa neho vo videu nafilmovanom na streche berlínskeho domu bola skutočne "rafinovaným politickým vyhlásením". "Áno, je to rastlina konope," povedal Özdemir pre nemecký denník Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) so sídlom v meste Essen, keď sociálne médiá zaplavili špekulácie o rastline na videu.
      

"V slobodnej spoločnosti by sa mal každý jednotlivec rozhodnúť sám, či chce užívať konope a prijať s tým spojené riziko," uviedol politik pre noviny. Prechovávanie, pestovanie a užívanie konope je v Nemecku protizákonné, hoci mať pri sebe malé množstvo sa toleruje. Súd v júli rozhodol, že vážne chorí pacienti môžu pestovať marihuanu pre vlastnú potrebu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies