Nemecká polícia uskutočnila celoštátnu raziu kvôli ilegálnemu internetovému fóru

NETKY.SK • 9 Marec 2017, 08:22 • 2 min
Nemecká polícia uskutočnila celoštátnu raziu kvôli ilegálnemu internetovému fóru

WEISBADEN - O razii zameranej voči ilegálnemu internetovému fóru "crimenetwork.biz" informoval dnes nemecký Spolkový kriminálny úrad (BKA) so sídlom vo Wiesbadene.

slovakia

left justify in out

Počas utorkovej večernej akcie za účasti okolo 1000 príslušníkov policajných zložiek v 14 spolkových krajinách došlo k viac ako 120 domovým prehliadkam a prehliadkam nebytových priestorov. Prehliadky sa neuskutočnili iba v Durínsku a v Sasku.

 

Od vlaňajšieho mája odpojené fórum poskytovalo údajne priestor na obchodovanie s nelegálnymi zbraňami a službami.

 

Jedenásť predpokladaných administrátorov fóra čelí podozreniu z vytvorenia zločineckého zoskupenia, užívatelia zasa vyšetrovaniu pre podozrenie z rôznych trestných činov vrátane podvodu, prania špinavých peňazí či ilegálneho obchodovania so zbraňami, ale aj liečivami a drogami.

 

Skupinu vyšetrovateľov vytvorili v tomto prípade, ako vyplýva z informácií BKA, špecialisti na kybernetickú kriminalitu z radov BKA, ako aj orgánov jednotlivých spolkových krajín. V priebehu štyroch mesiacov vyhodnotili milión príspevkov a súkromných správ viac ako 260 užívateľov fóra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies