Nemecká ministerka obrany nevylúčila vyslanie nemeckých vojakov do Sýrie

NETKY.SK • 19 November 2015, 19:02 • 2 min
Nemecká ministerka obrany nevylúčila vyslanie nemeckých vojakov do Sýrie

RÍM - Nemecká ministerka obrany Ursula von der Leyenová dnes počas stretnutia s talianskou kolegyňou Robertou Pinottiovou v Ríme odmietla vylúčiť nasadenie nemeckých vojakov v Sýrii. Povedala však, že prípadná účasť nemeckej armády bude závisieť od rezolúcie OSN, informovala tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Potom by sme rokovali o forme nášho príspevku vo vláde a v parlamente," uviedla.

 

Upozornila, že sýrsky politický proces sa začal mierovými rokovaniami vo Viedni a súbežne s tým Francúzsko začalo pripravovať rezolúciu OSN.

"Ak tento politický proces, ako dúfame, povedie k rezolúcii OSN, Nemecko splní svoju povinnosť," citovala ju DPA.

 

O možnosti rozmiestniť armádu po prípadnom teroristickom útoku v Nemecku povedala, že súčasná legislatíva umožňuje takého využitie armády "pri katastrofe".

 

Ministerky obrany Nemecka a Talianska dnes spoločne navštívili rímsku centrálu misie EÚ EUNAVFOR MED, ktorá má predovšetkým zachraňovať ľudské života v Stredozemnom mori a bojovať proti prevádzačom ľudí.

 

Odkedy sa 7. októbra začala druhá fáza misie, vojaci majú povolené zakročiť v medzinárodných vodách priamo proti lodiam pašerákov ľudí a zatknúť podozrivých z trestnej činnosti.

 

Nemecká ministerka obrany označila misiu EUNAVFOR MED za "úspešnú".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies