Nemci neustrážili Di Mariu, v repríze finále MS podľahli Argentíne

NETKY.SK • 4 September 2014, 07:31 • 2 min
Nemci neustrážili Di Mariu, v repríze finále MS podľahli Argentíne

BRATISLAVA - Futbalisti Argentíny zvíťazili v stredajšej repríze finále uplynulého svetového šampionátu nad čerstvými majstrami sveta Nemcami 4:2. V prvom vzájomnom stretnutí oboch tímov od brazílskeho súboja o zlato, v ktorom zariadil triumf "Nationalelf" 1:0 po predĺžení Mario Götze, mali gólovo navrch juhoamerickí hráči. Pod ich prestížne víťazstvo v príprave na pôde v Düsseldorfe sa najvýraznejšie podpísal Angel Di Maria, ktorý jeden gól dal a na ďalšie tri prihral.

slovakia

left justify in out

Už v 8. minúte sa do prvej gólovej šance dostal domáci útočník Gomez po vysunutí od Kramera, navrátilec do národného mužstva však mieril len do rúk pozorného Romera. Ofenzívne výpady Argentíny režíroval aktívny Di Maria a práve po jeho centri do pokutového územia si v 20. minúte zbehol za domácu obranu Agüero a pohotovo skóroval. V závere polčasu mohol vyrovnať Schürrle, z ťažkého uhla však netrafil presne, a tak na druhej strane udreli z protiútoku opäť hostia. Di Maria zaviezol loptu do šestnástky a po ďalšom centri z pravej strany sa presným volejom prezentoval Lamela - 0:2.
      

Po zmene strán nahradil Neuera v nemeckej bráne Weidenfeller, vstup do druhého polčasu si však predstavoval inak. V 47. minúte umiestnil Fernandez hlavou za jeho chrbát ďalší center výborne hrajúceho Di Mariu a ten sa už o tri minúty neskôr po bezchybnej kombinácii na jeden dotyk presadil aj sám. Na druhej strane prišla rýchla odpoveď z kopačky Schürrleho, ktorý na dvakrát po rohu prekonal Romera. Nemci korigovali ešte v 78. minúte, Götzeho volej sa odrazil od jedného z brániacich hráčov do siete. 
      

Ruskí futbalisti zdolali v stredajšom medzištátnom prípravnom stretnutí v Moskve Azerbajdžan presvedčivo 4:0. Domácich naštartoval za víťazstvom dvoma gólmi hneď v úvode stretnutia útočník majstrovského Zenitu Petrohrad Alexander Keržakov. S 28 gólmi sa tak stal zároveň najlepším strelcom ruskej reprezentácie v histórii, keď prekonal Vladimira Besčastnycha.
      

Nedarilo sa českým reprezentantom, ktorí v Prahe podľahli USA tesne 0:1. O triumfe Američanov rozhodol presný zásah Alejandra Bedoyu z 39. minúty. Veľký podiel mal na tom domáci stredopoliar Vladimír Darida, ktorý prišiel po rozohrávke Petra Čecha o loptu, čo využil Diskerud. Dvadsaťtriročný stredopoliar sa osamotene rútil na českého gólmana, ten síce výborne zakročil, no na dorážku nikým nestráženého Bedoyu už nestačil.
      

Na štadióne Wembley sa v stredu zrodilo víťazstvo domáceho Anglicka nad Nórskom 1:0, keď osud stretnutia spečatil Wayne Rooney. Po tom, čo bol v 67. minúte v pokutovom území faulovaný Sterling, si kapitán Albionu bez problémov poradil s nariadenou penaltou.   

prípravné zápasy:
/Moskva/
Rusko - Azerbajdžan 4:0 (3:0)
Góly: 6., 12. Keržakov, 41. Ignaševič, 81. Granat

/Linz/
Litva - SAE 1:1 (1:0)
Góly: 41. Matulevičius - 90.+3 Sanqour

/Riga/ 
Lotyšsko - Arménsko 2:0 (1:0)
Góly: 16. a 75. Sabala
      
/Odense/
Dánsko - Turecko 1:2 (1:0)
Góly: 35. Agger (z 11 m) - 55. Sahan, 90.+2 Tufan

/Praha/
Česko - USA 0:1 (0:1)
Gól: 39. Bedoya

/Düsseldorf/
Nemecko - Argentína 2:4 (0:2)
Góly: 52. Schürrle, 78. Götze – 20. Agüero, 40. Lamela, 47. Fernandez, 50. Di Maria

 /Dublin/
Írsko - Omán 2:0 (1:0)
Góly: 20. Doyle, 81. Pearce

/Londýn/
Anglicko - Nórsko 1:0 (0:0)
Gól: 68. Rooney (z 11 m)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies