Nehoda maďarského autobusu: Taliansky premiér vyjadril Orbánovi sústrasť

NETKY.SK • 21 Január 2017, 16:09 • 2 min
Nehoda maďarského autobusu: Taliansky premiér vyjadril Orbánovi sústrasť

BUDAPEŠŤ - Úprimnú sústrasť v súvislosti s tragickou nehodou autobusu s maďarskými gymnazistami pri Verone vyjadril dnes predsedovi maďarskej vlády Viktorovi Orbánovi telefonicky taliansky premiér Paolo Gentiloni.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI o tom informoval hovorca maďarského premiéra Bertalan Havasi.

 

Gentiloni informoval Orbána o okolnostiach havárie a ubezpečil ho, že talianski záchranári a zdravotné zariadenia urobia všetko pre čo najlepšie ošetrenie zranených občanov Maďarska.

 

Maďarský ministerský predseda poďakoval za úsilie talianskych orgánov a požiadal Gentiloniho o úzku spoluprácu v záujme vyšetrenia okolností nehody, ako aj v záujme čo najskoršieho prevozu obetí i zranených do Maďarska.

 

Na mieste nehody v piatok pred polnocou na diaľnici A4 zomrelo v maďarskom autobuse 16 ľudí. Jedného pasažiera udržiavajú v umelom spánku, dvaja sú v kritickom stave, desiati sú zranení ťažko a 13 ľahšie. Bez zranení vyviazlo z nehody 12 cestujúcich.

 

Z chronológie MTI vyplýva, že najvážnejšia nehoda maďarského autobusu sa stala 24. januára 1999. Do priepasti v Rakúsku sa vtedy zrútil autobus, pričom zahynulo 18 pasažierov a 27 ďalších utrpelo zranenia.

 

Pozostalým obetí vyjadril sústrasť po ministrovi zahraničných vecí Péterovi Szijjártóovi aj prezident János Áder. Najvyšším maďarským predstaviteľom kondoloval i ruský prezident Vladimir Putin.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies