Neapol cestuje do Ríma na dôležitý zápas s Laziom

NETKY.SK • 2 Február 2016, 16:35 • 2 min
Neapol cestuje do Ríma na dôležitý zápas s Laziom

BRATISLAVA - Na vedúce mužstvo najvyššej talianskej futbalovej súťaže Serie A Neapol čaká v stredu nepríjemný súper Lazio Rím.

slovakia

left justify in out

Rimania pripravili minulý rok mužstvo slovenského reprezentanta Mareka Hamšíka o miestenku v Lige majstrov. Tím Maurizia Sarriho je však v skvelej forme, v lige dokázal triumfovať šesťkrát za sebou.

Hráči aktuálneho lídra talianskej Serie A majú ešte určite živé spomienky na duel posledného hracieho kola uplynulej sezóny, v ktorom si Neapol na domácom trávniku mohol zaistiť účasť v najprestížnejšej európskej súťaži Lige majstrov. Jeho protivníkom bolo práve rímske Lazio, ktorému by stačila na udržanie si tretej priečky aj remíza, naopak Neapol musel nutne zvíťaziť. Hodila sa mu akákoľvek výhra, keďže prvý vzájomný zápas sa skončil 1:0 v jeho prospech.

Tím spod Vezuva však nevstúpil do zápasu dobre a na konci prvého polčasu prehrával po góloch Parola a Candrevu 0:2. Dvoma presnými zásahmi vyrovnal skóre zápasu Gonzalo Higuaín. Mohol svoje mužstvo poslať aj do vedenia, nariadený pokutový kop ale nepremenil. Päť minút pred koncom duelu strelil gól žolík Rimanov Ogenyi Onazi a v nadstavenom čase upravil na konečných 2:4 skúsený nemecký útočník Miroslav Klose.

Pre Neapol sa v porovnaní s minulou sezónou zmenilo mnoho vecí. Tou najpodstatnejšou je, že v tejto chvíli už nebojuje len o miestenku do Ligy majstrov, ale je lídrom Serie A a pred úradujúcim majstrom z Turína má stále dvojbodový náskok. Na hrote útoku má najlepšieho strelca talianskej najvyššej súťaže, 28-ročný Argentínčan Gonzalo Higuaín je 22 presnými zásahmi najväčšou hrozbou tímu trénera Sarriho.

Práve nový tréner Maurizio Sarri zmenil herný prejav tímu, mužstvo hrá ofenzívnejší a pre divákov atraktívnejší futbal. Z trénerskej zmeny vyťažil spomedzi hráčov Neapolu najviac taliansky útočník Lorenzo Insigne, ktorý strelil 10 gólov a na ďalších 9 prihral: "Myslím si, že toto je prvá sezóna, keď sa mi naozaj dobre darí. Vďaka za to patrí trénerovi a všetkým mojim spoluhráčom," povedal v relácii Tiki Taka 24-ročný rodák z Neapola.

"Tréner nám dal neskutočne veľa, veľmi dobre k nám zapadol. Po dvoch sezónach, v ktorých sme neboli príliš úspešní, sa mu z nás podarilo dostať maximum." Ofenzívny hráč sa vyjadril aj na margo šancí na titul: "Favorit na scudetto? Favoritom je určite Juventus, ktorý ho vyhral štyrikrát v rade, a preto to ani nemôže byť inak."

Popri Higuaínovi a Insignemu je lídrom mužstva, už tradične, aj slovenský reprezentant Marek Hamšík, kapitán neapolského mužstva nastrieľal v aktuálnej sezóne 5 gólov a na konte má tiež 6 finálnych prihrávok. "Slovák sa stal synonymom Partenopei v uplynulej dekáde, keď zostal klubu verný, zatiaľ čo Edinson Cavani a Ezequiel Lavezzi skočili na inú loď,“ napísal o Marekovi Hamšíkovi milánsky športový denník Gazzetta dello Sport.

V stredajšom zápase, ktorý má výkop o 20:45, si bude musieť Neapol poradiť bez dvoch kľúčových hráčov základnej zostavy. Pre kartové tresty nebudú môcť nastúpiť stredopoliar Allan a taktiež albánsky krajný obranca Elseid Hysaj, ktorého si tréner Sarri priviedol z predchádzajúceho pôsobiska v Empoli. Hlavným arbitrom zápasu bude 37-ročný Massimiliano Irrati.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies