NBS upozorňuje na obchodovanie s cennými papiermi

NETKY.SK • 24 Február 2017, 10:00 • 2 min
NBS upozorňuje na obchodovanie s cennými papiermi

BRATISLAVA – V poslednom období výrazne vzrástla aktivita rôznych subjektov, ktoré verejnosti ponúkajú možnosť nákupu dlhopisov so zaujímavým ponúkaným výnosom. Upozorňuje na to Národná banka Slovenska (NBS) s tým, že verejne ponúkať cenné papiere, teda akcie a dlhopisy, je možné len po schválení prospektu cenného papiera NBS.

slovakia

left justify in out

Akákoľvek fyzická alebo právnická osoba môže bez schválenia prospektu cenného papiera ponúkať cenné papiere neverejne len pri splnení podmienok, ktoré ustanovuje zákon o cenných papieroch. A to najmä v prípade, ak je určená pre obmedzený okruh osôb, teda menej ako 150 alebo výlučne kvalifikovaným investorom, alebo ak ide o investíciu minimálne 100.000 eur na jednu osobu.

 

"Takáto neverejná ponuka je spojená s rizikami, preto by sa mali budúci investori vždy vopred uistiť, že všetky informácie o nákupe cenných papierov sú im známe a zodpovedajú ich zámerom, finančným cieľom a možnostiam a ich rizikovému profilu," upozorňuje NBS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies